Zpět do čela tabulky

25.03.2013 10:05

 

Neděle 24.3. dokonale ukázala, že hokej je synonymem pro napětí, vnitřní sílu, odhodlání a touhu ale i štěstí a že v tomto kolektivním sportu není nic jednoznačně určeno. A právě štěstí, které nebylo Vačicím v minulém zápase proti HC Vizi Auto nakloněno, se do jejich kabiny vrátilo v tu nejvíce potřebnou chvíli. HC Vizi Auto totiž prohrálo s dalším autoklubem AHC Čáp Auto a nahrálo Vačicím na smeč, kterou bylo nutné vpálit do hřiště o poznání lépe než předvedl Berdych v duelu s Nadalem. S těmito trumfy v ruce šel tým AHC Vačice Klatovy do odpoledního souboje proti zkušenému a nepříjemnému soupeři HC AutoKempf a v banku bylo hodně - možnost urvat zpět první místo v průběžné tabulce.

Jak jsme si už zvykli, zápasy těchto týmů trhají rekordy v počtu vyloučených hráčů a stejně tak tomu bylo i tentokrát, kdy rozhodčí udělili 24 trestů včetně dvou osobních. Vačice měli první možnost přesilovky, ale ta se jim moc nevydařila a vzápětí přišlo prudké nastřelení hráčů Kempfu na Periho, které ho z velké dálky překvapilo a odrazem od jeho přilby skončilo v síti. Nedlouho poté dostali hosté také svou první přesilovku a když po buly Milda vyhodil puk z obranného pásma mezi diváky, měli téměř celou minutu a půl výhodu 5 na 3 a tu se jim povedlo využít i přes Periho opakované bleskové zákroky betonem. Pro Vačice bylo v tomto momentu důležité nesložit karty, bojovat a jít do hry stylem all-in čili o všechno. Do zápasu nás vrátil Jiřin, bez servítek protlačil puk přes dva obránce až za brankovou čáru. Karkula měl jedinečnou příležitost vyrovnat v samostatném úniku, ale brankář mu učebnicový blafák vytěsnil špičkou brusle. Několikrát měl našlápnuto i Šozda a Mára, ale zatím bez úspěchu. První část tak skončila 1:2.

Po přestávkovém Čubísově proslovu přišel na led jiný tým. Silnější, odhodlanější a s větší vůlí vyhrát. Při tlaku v útočném pásmu si chtěl Pelech na modré čáře zpracovat vyhozený puk bruslí, ten se mu ale biliárově odrážel od jedné nohy k druhé až do chvíle, kdy s napřaženou hokejkou poposkočil, natřel neposedný kotouč vší silou a jeho rána byla ranou vyrovnávací. Šancí na obou stranách neubývalo, zvonily tyčky, hráči clonící před bránou doráželi, dál se faulovalo a oba týmy si opět zkusily přesilovky 5 na 3, pořád se však skóre nezměnilo. Až Karkula chvíli před druhou sirénou zpracoval před bránou Jiřinovu přihrávku a bekhendem trefil jedinou skulinku, kterou brankář Kempfu nechal nezakrytou. Po druhé třetině už Vačice vedli 3:2.

V závěrečné části jsme mohli vidět velice zajímavé představení. Hráči Vačic se předváděli pěknými gólovými situacemi, jejich protihráči se zviditelňovali spíše nesportovním chováním, za které vyfasovali jeden osobní desetiminutový trest a jeden trest ve hře do konce utkání. Napětí by se dalo krájet a toho využil zkušenostmi ostřílený Pelech, když ještě v plném počtu hráčů na ledě zvýšil znovu svou nechytatelnou peckou od modré čáry na 4:2. Následoval ho Jiřin v přesilovce, který chtěl ukázat, že i jeho bomby jsou gólové a z téměř stejného místa jako Pelech přidal do sítě Kempfu pátou branku. A ještě to nebylo všechno. Šestý záznam do tabulky střelců zajistil v další dvojnásobné početní výhodě Bobeš, který si tím zahojil všechny rány, které v utkání schytal. Družstvo AHC Vačice zaznamenalo ještě sedmý gól, ale ten padl těsně po odpískání čeho jiného než prohřešku proti pravidlům a nebyl tedy uznán.

Ve vyhroceném utkání nabitém vysokým napětím, emocemi, nedovolenými zákroky i nebezpečnými střety, které měly za následek několik zranění a zhmoždění hokejových těl, vybojoval tým AHC Vačice Klatovy první výhrou nad HC Autokempf medailové vítězství 6:2 a před posledním zápasem sezóny se vrátil zpět do čela tabulky.

DĚKUJEME VŠEM FANOUŠKŮM ZA PODPORU A ÚŽASNOU ATMOSFÉRU !

Branky a nahrávky : Jiřin 2+1, Pelech 2+0, Karkula 1+1, Bobeš 1+0

Zpět