Zdařený obrat

19.10.2015 21:56

Další zápas, tentokrát třetí v pořadí, si Vačice zahrály opět v pozdních hodinách a soupeřem jim byly Poběžovice - tým, který je schopný porazit i ta nejsilnější mužstva v lize. V probíhajícím teprve třetím kole je těžké hodnotit fazónu jednotlivých protivníků, ale účinkování na ledě prozradí mnohé samo za sebe.

Poběžky byly první, kdo dokázal letos připravit Periho a jeho Vačice o čisté konto a to hned v úvodu zápasu. Oranžoví se nechali zaskočit a přechod do útočného pásma jim nevycházel, navíc museli dávat veliký pozor na brejkové hráče soupeře číhající na polovině kluziště. O to byla šance na potenciální tlak slabší. Navíc ke konci první třetiny se po hrubé chybě v obraně dostal poběžovický útočník sám před Periho a skóroval na 2:0.

Do druhé části se Vačice oklepaly z nepříjemného začátku, ztužily obranu a zvýšily počet střel na soupeřovu bránu. Výsledkem byla Rajčákova trefa, kdy svou vlastní ránu dorazil z nepochopitelného úhlu. V jednu chvíli měl velikou šanci na vyrovnání Richie, ale těsně před finální střelou mu puk sklouzl z hole. Jiřin pálil odkud mohl a Bělda kličkoval s pukem mezi poběžovickými hráči jako sjezdař při slalomu mezi praporky, ale neproměnili.

Mára burcoval střídačku k maximálnímu výkonu a sám zažehnul oheň tam, kde ještě před chvílí bylo pusté spáleniště. Střelou mezi brankářovy betony srovnal stav na 2:2 a o pár minut později strhnul krásnou akcí vedení na stranu Vačic.

Zbytek třetiny si domácí hráči náskok pohlídali a díky výrazné podpoře Periho zvládli obrat v zápase na 3:2 v jejich prospěch.

Branky a nahrávky : Mára (2+0), Rajčák (1+0)

Zpět