Zápas proti Vizi dle očekávání

04.03.2014 12:43

Nabuzeni z posledního zápasu přišli hráči AHC Vačice Klatovy i do duelu proti nyní již hotovému letošnímu mistru HC Vizi Auto. Přestože Vizi letos hraje špičkovou sezónu, z kabiny domácích Vačic se ozývala hesla, že nikdo není neporazitelný. S touto vizí naskočili na led proti Vizi.

První třetina se zdála být vyrovnaná, ale defenziva domácích nebyla tak přesvedčivá. Silné výztuhy zadních řad Pelech a Čubís byly se svými zraněními v hledišti resp. na trenérské lavici a tak se hlavním opěrným bodem obrany stal Potůček. Jeho fazóna v poslední době vzrostla a svou práci odvádí výtečně. V první části se obráncům ve spolupráci s Perim poadřilo neinkasovat, ale útočníci se ke slovu mnohokrát nedostali, tudíž po patnácti minutách byl stav uspokojivý 0:0.

Po přestávce se začala ukazovat síla Vizi a také prohlubovat mezery v naší obraně. Hosté rychle vstřelili vedoucí gól a při dalším samostatném úniku soupeře musel Vlčák bránit nedovoleně a vykoledoval trestné střílení, ve kterém bohužel lídr nezaváhal. Pohromu ovšem znamenal třetí gól, ketrý Peri inkasoval zhruba půl minuty poté. To už byla těžká situace proti tak kvalitnímu mančaftu. A když už Vačice měly slibnou příležitost, nedokázaly ji dotáhnout do konce. Parádní situace připravovali Smotl, Mára, Potok i další, ale finální fáze je buďto laxní nebo nepřesná. Ještě před druhou sirénou ovšem snížil před bránou důrazný Karkula a ve třetí části i všudypřítomný Smotl. Tento střelec potvrdil, že AHC Vačice má v letošní sezóně výrazně nešťastnou bilanci co se týče újmy na zdraví. Odražený puk mu vyrazil přední zub. 

A aby to nebylo málo, veškeré snahy na vyrovnání zhatil gól, inkasovaný snad již "tradičně" necelou minuto po tom, co domácí vykřesali naději snížením na rozdíl jedné branky.

HC Vizi si tedy upevnilo zlatou pozici a porazilo Vačice 4:2.

Branky a nahrávky : Karkula (1+0), Smotl (1+0), Mára (0+1)

Zpět