Zápas o čtyři body bez vítěze

06.01.2014 15:34

Domácí AHC Vačice Klatovy se pustily do zápasu proti HC Autokempf s vervou. Jednak se na první letošní mač "oranžových" přišel podívat rekordní počet diváků a za druhé výsledek tohoto utkání byl pro oba mančafty veledůležitý. Jejich těsná pozice v tabulce je na vzájemných zápasech závislá a jeden jako druhý chce vyhrát, respektive neprohrát.

Vačicím se úvod povedl mnohem lépe, soupeře přehrávaly a měly mnohem více šancí k otevření skóre. Oranžoví ale stále trpí smůlou při zakončení a "diagnóza : nedal" se projevila i tentokrát. Mnoho spálených šancí způsobilo, že první třetina skončila pouze 1:0 , i když náskok mohl být mnohem vyšší. První gól zajistil obránce Pelech, asistencí se blýskl Jiřin. A protože to byl gól těsně před první sirénou, dalo se očekávat, že nápor Vačic bude ustavičný.

Ale výkon domácího týmu ztrácel na obrátkách a hosté začali Vačice přehrávat. V mnoha situacích držel těsné vedení pouze brankář Peri. Koncem prostředního dějství by se dalo počínání Vačic nazvat jako koledování o gól. A tak se taky v poslední třetině stalo. Kempfové srovnali skóre a herně byli o krok lepší, proto se o něco později dostali i do vedení a byl to rovněž gól do šatny.

Pokud by loňský mistr ligy chtěl zápas otočit, musel by šlapat úplně jinak než předváděl v poslední části. Ale čas od času si dokázal vykřesat jiskru naděje na vyrovnání. Tři minuty před koncem utkání zabojoval Bobeš ml. a Mára po jeho přihrávce prokázal svoje schopnosti vyrovnávací brankou. Hokejový Bůh se tedy ani ve druhém vzájemném souboji nepřiklonil na stranu žádného z rivalů a po remíze 2:2 si zřejmě to nejlepší schovává do třetice všeho dobrého.

Branky a nahrávky : Pelech (1+0), Mára (1+0), Jiřin (0+1), Bobeš ml. (0+1)

Zpět