Výhra v pátek třináctého

31.03.2015 21:18

Po minulém nedůsledně odehraném zápase bylo potřeba překlonit misky vítězných vah opět na svou stranu. Datum tomu rozhodně nenapomáhal, pátek třináctého není pro všechny zrovna nejšťastnější termín. Střídačka soupeřů z Nýrska byla nezvykle plná oproti jiným hracím dnům, hosté hráli na tři pětky, což není jejich standardem a svědčí to o jejich snaze hrát co nejkvalitnější líbivý hokej.

Ale ke slovu se jako první dostali domácí a nebylo to naposledy, kdy si hokejově porozuměli Smotl s Bendýsem. Ve druhé minutě se tedy Vačice ujaly vedení a to během třetiny postupně navýšily až na 3:0. I přes takovýto náskok hrály na jistotu dozadu a nechtěly připustit žádné zdramatizování, nejlépe ani žádnou korekci výsledku. Ale na takové úvahy bylo ještě moc brzo a hráči Nýrska o sobě dávali jasně vědět.

Ve třetí části nakonec dokázali dvě akce dovést do úspěšného konce, ale to by se nesměla hrát třetina druhá, aby měly Vačice obavu o konečný stav. Během prostředního dějství totiž nasázely do nýrské sítě čtyři branky a v tom posledním ještě další dvě, čili součet dílčích skóre dělal finálních 9:2 ve prospěch Vačic.

Branky a nahrávky : Smotl (2+0), Mára (2+0), Karkula (2+0), Milda (1+1), Jiřin (1+1), Bělda (1+1), Bendýs (0+2), Venca J. (0+1), Milan M. (0+1), Bobeš (0+1)

 

 

Zpět