Výhra na druhou

17.02.2015 00:16

Nezapomenutelným večerem se stal čtvrtek 12. února pro doslova torzo mužstva AHC Vačice. Utkání v pracovních dnech jsou pro většinu hráčů tabu kvůli jejich zaměstnání a zápasový los přisoudil Vačicím jednoho z nejsilnějších soupeřů, loňského mistra HC Vizi Auto, zrovna na všední den. Aby to však nebylo málo, chřipková epidemie se rozmohla i do našich řad, a tak jindy naplněná střídačka zela prázdnotou. Díky obětavosti a soudržnosti jejich hokejistů se Vačicím na poslední chvíli podařilo postavit dvě kompletní lajny a nastoupit proti stejným handicapem postiženému HC Vizi.

Jen málokdo by před první sirénou uvěřil tomu, co se nakonec na ledě událo a nebylo mnoho sázkařů, kteří by vypsali na Vačice dobrý kurz. Zvlášť když ve třetí minutě hrálo Vizi dvojnásobnou přesilovku 5 na 3. Ale brankový rozhodčí poprvé rozsvítil červené světlo až po pěti minutách poctivého bruslení. Inkasovali hráči Vizi, když zafungovala rodinná spolupráce dua Potůček-Bělda (senior nahrával, junior skóroval). Dvě minuty nato Bělda nachází volného Máru na pravém křídle a ten zvyšuje na 2:0. A když v jedenácté minutě Smotl z absolutně nulového úhlu trefí jediné volné místečko v pravém horním růžku branky, nestačí se nikdo divit. Nikdo včetně loňských vítězů HC Vizi, kteří první třetinu prohrají 0:4.

Ne že by neměli tlak, to vůbec ne, ale dlouhé přihrávky z hloubi obranného pásma na vytahující se útočníky nebo tvrdé střely po vyhraných buly nebyly tak úspěšné jako obvykle. A co víc - Vačický Peri měl sakra dobrý den ! Jeho výkon byl jeden z nejlepších vůbec.

Aby domácí Vačice ustály očekávaný tlak Vizi v dalších dvou třetinách, bylo bezpodmínečně nutné neodpadnout fyzicky a být na ledě stále aktivní. Vzájemným povzbuzováním ze sebe kluci ždímali zbytky sil a za žádnou cenu nechtěli ztratit tak fantasticky rozjetý zápas. Bylo příjemné sledovat, jak Vačice slepě nebrání vybojovaný náskok, ale snaží se hrát celý zápas bojovně a naplno. Proto ve zbytku utkání přidaly ještě jednou tolik gólů a zejména díky vynikajícímu Perimu žádný neinkasovali.

Nakonec tedy překvapivě ale naprosto zaslouženě vítězí AHC Vačice 8:0 a Periho 100% úspěšnost zákroků proti tak zkušenému týmu, jakým HC Vizi Auto je, umocňuje tuto výhru na druhou.

Branky a nahrávky : Bělda ( 2+3), Smotl (3+1), Mára (2+1), Šozda (1+0), Potůček (0+1)

Zajímavosti : Peri vychytal třetí nulu v řadě, celkově pátý shutout.

Zpět