Valčík pro Tango

04.12.2013 08:43

Pondělní večer patřil jedinému zápasu, který by se po pohledu na tabulku dal nazvat jako boj o aktuální čtvrtou příčku. Tango se v posledních několika utkáních zdvihlo a snaží se zajistit si stabilní pozici v horní polovině pořadí týmů a na to Vačice při stíhání současných lídrů soutěže nesmí zapomínat. Velice dobře vědí, že v lize ohodnocené dvěma body za vítězství se může sebemenší zaváhání krutě nevyplatit. Ale po úvodním buly ve 20,00 hodin to z jejich strany nevypadalo dvakrát přesvědčivě.

Přestože bruslaři Vačic měli po pár minutách výhodu přesilové hry, nebylo vůbec znát, že by se počet hráčů na ledě změnil. Nejistá přesilovka měla za následek, že se domácí Vačice ve hře 5 na 5 dostaly pod tlak a ten vyústil v první gól za Periho záda. Puk se nešťastně odrazil přímo k hráči Tanga číhajícího na brankovišti a ten ho snadno doklepl do brány. Tím se nálada z nepříjemně se vyvíjejícího večera na lavici domácích rozhodně nezvedla a to společně s nedůrazným projevem nahrávalo do karet tanečníků. Jiřin byl jedním z mála, kteří dávali do soubojů vše a jediný při každém střídání kanonádou ohrožoval branku soupeře. Nechtěl bych být v kůži Vačic, když odcházely po první části do kabin za nepříznivého stavu 0:1 a čekala je smršť výtek a důrazných napomenutí.

To se projevilo hned po přestávce. Útok byl důraznější, zvýšil se počet střel na bránu Tanga a dařilo se eliminovat jeho protiútoky. Oba brankáři byli ale skvělí. Peri držel svůj tým v šanci na vyrovnání a jeho protějšek pořád ne a ne kapitulovat. Až ve 22. minutě Mára svým osobitým způsobem zatáhl puk do pásma a jeho střelu z pravé strany tečoval na brankovišti Bobeš junior. Ten je letos hladový po gólech, jeho bilance není zdaleka tak produktivní jako loni. Proto se dral do šancí a zařídil vedoucí gól vačic čtyři minuty po tom prvním, tentokrát po asistenci Richieho. Tango najednou muselo v původně dobře rozjetém zápasu dohánět a pohoda Vačic šla strmě nahoru. Neznamená to, že by hosté přestali hrát, jejich útoky byly nadále nebezpečné, ale radost domácích z obratu skóre produkovala vysoké dávky endorfinů, které společně s návalem hokejového adrenalinu a značným množstvím testosteronu namíchaly vítězný lektvar do žil kluků z Vačice.

Ve třetí části Jiřin perfektně našel Karkulu mezi kruhy obranného pásma Tanga a ten nenechal svůj titul víkaře týmu na pochybách - 3:1. Výkony této řady jsou velmi stabilní a je vidět, že útok Číža-Karkula-Jiřin hraje první housle mančaftu. Do konce zápasu zbývalo ještě mnoho minut a "Pruhovaní" měli příležitosti ke korekci, zejména přesilovku 5 na 3. Tu sice Vačice výborně odbránily, ale hned po jejím skončení inkasovaly. Bylo životně důležité nenechat hosty vyrovnat a ztratit body. Dvě minuty před koncem ale všechny uklidnil Pelech, který střelou z otočky zvýšil znovu na rozdíl dvou branek.

Vačice ve třetím zápase druhé části ligy vybojovaly třetí vítězství v řadě, ve všech z nich se trefil obránce Pelech. Kluci dokázali otočit vývoj utkání a zvítězili nad HC Tango 4:2. Dalším soupeřem budou HC Tomahawks, tak přijďme hnát naše barvy k vítězství.

Branky a nahrávky : Bobeš ml. (2+0), Karkula (1+0), Pelech (1+0), Mára (0+1), Jiřin (0+1)

Zpět