V hlavní roli : gólmani

03.03.2015 21:07

Další vzájemnou zápasovou trilogii letošní sezóny ukončily Vačice a Poběžovice. V tomto klání byly stejně jako v prvním společném duelu Vačice v domácím prostředí. A rozhodně měly důvod dostat ze sebe maximum, protože se nacházejí v tabulkových kleštích mezi HC Vizi Auto (aktuálně na druhé příčce) a HC Čápy (aktuálně na čtvrtém místě). Po posledních úspěších, na které se oranžoví pokusí navázat i dnes, nemají ztracený boj o druhý flek a zároveň se potřebují bodově odpoutat od svých pronásledovatelů, kteří rovněž usilují o co nejlepší umístění.

První část byla od obou týmů stejně aktivní, přinesla rovnoměrný počet šancí, nicméně na úvodní gól jsme si museli počkat až do té druhé. Poběžky v nouzi o vlastní brankáře angažovaly náhradu z HC Kinetiku a hráči Vačic dlouhé minuty marně hledali recept na jeho překonání. Zákroky, které předváděl, byly skutečně famózní, stejně jako výkon Periho na druhé straně. 

Konečně v čase 18.00 vystihl Smotl krásnou přihrávku od Běldy a zužitkoval ji výstavním gólem ve prospěch oranžových. Tím produktivita druhé třetiny začala a také skončila. Souboj gólmanů pokračoval a ti se předháněli, kdo se blýskne lepším zásahem.

Obě družstva si vyzkoušela přesilovou hru 5 na 3, ale výhoda dvou mužů na ledě zákonitě nemusí znamenat gól, což platilo i v tomto případě. Až po úpravě ledu se přihlásila o slovo čerstvě sehraná dvojka Bendýs-Rajčák a poslala Vačice do dvoubrankového vedení. Nebýt kvalit obou brankářů, viděli bychom jistě mnohem víc akcí s gólovou tečkou, ale tentokrát už skóre zůstalo nezměněné až do úplného závěru.

Vačice si díky Periho vychytané nule připisují dva body za vítězství 2:0.

Branky a nahrávky : Smotl (1+0), Bendýs (1+0), Bělda (0+1), Rajčák (0+1)

Zajímavosti : Peri byl pošesté v sezóně stoprocentní a nepustil ani gól.

Zpět