Třetí část zahájena

10.02.2016 11:43

Jak už jsme v této soutěži zvyklí, třetí část je z pohledu domácích resp. hostujících týmů opakováním části první. Patnáctý zápas letošní sezóny tím pádem Vačice odehrály proti hostujícímu Nýrsku, které přijelo v nezvykle vysokém počtu hráčů. Je vidět, že odpolední hrací časy mají něco do sebe nejen ve prospěch diváků, ale i samotných týmů, narozdíl od večerních až nočních zahajování.

Přestože pozápasový výčet trestů byl 3:3, hokej nebyl nijak tvrdý nebo agresivní. Nýrsko, stejně jako Vačice, totiž patří mezi týmy, které hrají více hlavou než tělem a i z tohoto důvodu byla hra z velké části vyrovnaná. Sice v první třetině mělo Nýrsko lehkou převahu a zahrozilo hned několika nebezpečnými výpady, ve kterém Perimu v zákroku pomohla nejen tyčka, ale i násada hokejky, kterou mistrně vložil do střely.

Pak se ovšem konečně rozbruslili naši nejproduktivnější hráči, kteří se s oblibou zapisují do střeleckých statistik. Po první třetině Vačice vedly 4:0 zásluhou Běldy, Bendíse, Rajčáka a Karkuly. Vzpomeňme, že Bělda si do první přestávky připsal 2+1 kanadský bod.

Nýrsko v druhé části přidalo nebo lépe řečeno zpřesnilo výsledky svých akcí a zaznamenalo tři branky, Vačice ovšem nasázely do soupeřovy sítě v této fázi zápasu góly čtyři a nutno poznamenat, že některé z nich byly velice pohledné. Kombinace v útoku domácích rozhodně nechyběla.

Korekce konečného výsledku ze strany Nýrska přišla v poslední třetině, kdy jednou trefou hosté snížili na 8:4 ve prospěch Vačic.

Branky a nahrávky : Bělda (3+1), Bendís (1+3), Smotl (2+0), Rajčák (1+2), Karkula (1+0), Mára (0+1)

 

 

 

Zpět