Sůl nad zlato, dohoda nade vše

30.12.2013 09:10

V sobotu 21.12. se AHC Vačice Klatovy střetly v prvním odvetném zápase se zatím nejúspěšnějším týmem celé ligy a to HC Vizi Auto. Na tomto duelu bylo výjímečné, že oba týmy využily unikátní pravidlo "dohody" a vzájemně povolily nastoupit do zápasu Potůčka za AHC Vačice (který měl stopku za trest OK) a Kosu za HC Vizi (který se momentálně potýká s potíži ohledně možného porušení pravidel). 

O to více byl však zápas zajímavější, tito zkušení hráči vždy dění na ledě velice oživí. Utkání se hrálo ve veliké předvánoční pohodě a všichni byli z hokeje nadšení a pěkně naladění.

Jednu vadu na kráse to ale mělo a to, že hostující Vačice prohrály vyrovnaný zápas 4:2. Vizi se dostal do vedení v první třetině, ale Vačice dokázaly odpovědět a skóre srovnat, gól na 1:1 dával Smotl. Domácí sice chvíli na to opět odksočili o jednu branku, ale Vačice díky Jiřinovi stále držely s Vizi krok a ještě dvě minuty před koncem byl stav 2:2. Neproměnili jsme však vytvořené šance a proto se projevilo pravidlo nedáš-dostaneš. V absolutním závěru Vačice inkasovaly dva góly a neodnesly si z duelu ani nadějný remízový bod.

Zpět