Rok 2013 zakončen remízou

06.01.2014 14:41

Poslední zápas léta páně 2013 odehrály Vačice proti výsledkově nevyzpytatelnému soupeři z Nýrska, jenž umí porážet týmy z popředí tabulky a na druhou stranu ztrácet body se slabšími soupeři. Utkání bylo zahájeno brzo ráno, ale oba rivalové se do soubojů vrhli pěkně zčerstva.

Přestože hráči domácích Vačic dostávali od Nýrska mnohem více prostoru a zahajování ofenzivy bylo velice snadné, nedokázali proměnit vytvořené šance, kterých bylo hned při prvním střídání alespoň pět. Navzdory průběhu hry, který v první části lépe vypadal pro domácí, se do vedení dostali hosté. I když se útočníci Vačic snažili ze všech sil a měli v útočných fázích důkladnou podporu svých beků, stav do přestávky nesrovnali. Koncovka je letos prostě krutě smolná. Navíc Nýrsku se podařilo vstřelit gól do šatny, čímž zmrazilo všechny na střídačce i v hledišti.

Pokud by po pauze Vačice dostaly třetí gól, bylo by hodně těžké se zápasem něco udělat. Zkušení hráči jako je např. Smotl toto dobře ví a proto na ledě odevzdávali maximum. Smotl snižoval z pravého křídla ve čtvrté minutě druhé třetiny. Chviličku po něm se trefil Karkula a znovu dokázal, že první lajna s Jiřinem a Mildou má svou sílu. Začínalo se znovu od nuly a naděje k obratu výsledku byly v tuto chvíli na straně psychicky lépe postavených Vačic, ale tato pozice se během utkání několikrát přehoupla ze strany na stranu. Jako studená sprcha přišel totiž nedlouho po vyrovnání další gól Nýrska a hned po zahájení poslední třetiny už hosté znovu vedli o dvě branky. Ale Vačice mají nejen touhu a chuť bojovat, ale hlavně Pelecha, který jednoduše umí. Náš nejproduktivnější obránce snížil samostatnou akcí ve vlastním oslabení a o pár minut později si připsal další bod za asistenci při gólu na 4:4, který vsítil Smotl. Letošní posila s číslem 96 se konečně začíná bodově vyplácet.

Konec duelu byl mírně vyhrocený, zbytečné fauly a dokonce trest za nesportovní chování na straně Nýrska vrhlo na celkový dojem mírný stín, ale to se v hokeji není čemu divit a o to spíš, pokud někdo v zápase dvakrát ztratí dvoubrankové vedení. Vačice tedy měly v posledních sekundách ještě přesilovou hru, ale na výsledku už se nic nezměnilo a obě družstva si při podání rukou s klidem popřála vše nejlepší do nového roku.

Branky a nahrávky : Smotl (2+0), Pelech (1+1), Karkula (1+0)

Zpět