Rekordní počet vyloučených

15.01.2013 14:15

 

Jelikož je první polovina ligové tabulky již několik kol velice vyrovnaná, je nutné sbírat body i v utkáních proti těm nejlepším týmům celé soutěže, jakým HC AutoKempf bezesporu je.

Po prvním buly vhozeném v 19,30 SEZČ se vůbec nezdálo, že zápas bude mít tak dramatický a emocemi přeplněný průběh, i když zápasy proti týmu z autoopravárenské branže jsou vždy vyhecované.

Hráči Kempfu si hned v prvních vteřinách chtěli vytvořit tlak v našem obranném pásmu, což se jim celkem dařilo a následkem toho byl v první minutě vyloučen Váč za podražení. Místo zaskočeného a odbráněného oslabení se ale naše čtveřice nabitá zdravým sebevědomím tlačila vpřed a nedávala soupeři v přesile šanci k rozehrávce. Vynutila si nejen šetření času hraného v početní nevýhodě, ale i několik vhazování v útočném pásmu dobrými pokusy o zakončení. Bylo znát, že protivník je tímto vývojem překvapen a toho po velmi dobré kombinaci s Pelechem a Jiřinem využil víkař Karkula, když ze dvou metrů čelem k bráně nedal gólmanovi „mechaniků“ žádnou šanci a nekompromisní střelou z první pod horní tyč otevřel skóre zápasu.

Tlak Vačic pokračoval i zbytek oslabení a o to více při hře 5 na 5. Vy, kdo výkony našich hráčů sledujete, znáte Jiřinovu nekonečnou bojovnost, odhodlanost a chuť do hry. A právě díky těmto jedinečným atributům doslova vydřel za bránou „servismanů“  puk, který se odrazil na brankoviště, kde čekal hladový Rajčák, aby i on si na Jiřinově píli přihřál polívčičku. Bez zaváhání poslal puk mezi tři tyče po brankářově pravé ruce.

Podobných příležitostí bylo ještě několik, ale nikdo Rajčáka ani Karkulu v brankovišti nedokázal napodobit a nejistý ochránce svatyně soupeře odolával. Od tohoto okamžiku se ale hra Vačic diametrálně změnila, bruslení ochablo, přesnost přihrávek se vytratila a nezbylo než si tu a tam vypomoci faulem. Bohužel se zdálo, že rozhodčí nepískají mužský hokej ale ženské krasobruslení, protože při sebemenším kontaktu nebo pádu hráče okamžitě signalizovali nedovolený zákrok. Celkem v utkání padlo 22 menších trestů a jeden osobní trest pro hráče Kempfu.

Do konce první třetiny se domácím podařilo snížit rovněž v oslabení a do druhé nastoupili mnohem agresivnější, jako by jim jejich hlavní sponzor během pauzy přehrál software v řídící jednotce. Sice neproměnili dvě přesilovky 5 na 3, ale i my jsme dostali nejednu možnost výhody jednoho hráče v poli navíc. Našim zadákům hodně zatápěli útočníci číhající na červené čáře na brejk. Peri měl jako tradičně řadu skvostných zákroků, ale bohužel byl překonán právě při jednom samostatném úniku soupeře. V jednadvacáté minutě bylo tedy vyrovnáno a na hráčích Vačic bylo vidět zklamání z jejich současného výkonu a také z výkonu rozhodčích. Po jednom z dalších vyloučení  se puk dostal k nekrytému „Kepmfákovi“ u Periho levé tyče a náš maskovaný muž s dorážkou nemohl nic dělat.

Po poslední úpravě ledu Vačice zlepšili hru, ale dlouhá série vyloučení nedovolovala žádnou lepší souhru. Pelech s Čubísem několika pokusy od modré pokoušeli štěstí, ale žádná střela nenašla do branky cestu.

Po mírném závaru před Perim si vyhozený puk sebral čerstvě zasnoubený Mára a jako adept na nejrychlejšího bruslaře All Stars game nenašel nikoho, kdo by mu stačil a zabránil mu v samostatném úniku po pravém křídle. Téměř neatakován dovezl kotouč až ke gólmanovi a bezchybně jej poslal do otevřených vrat mezi jeho nohama. Tím zařídil Vačicím bod za remízu 3:3.

 

Branky a nahrávky : Mára 1+0, Karkula 1+0, Rajčák 1+0, Pelech 0+1

Zpět