Poslední zápas roku 2014

12.01.2015 21:05

Nadmíru náročné a důležitostí přetékající utkání sehrály Vačice proti zkušenému týmu HC Čápi. Co na tom, že to byl poslední duel v roce 2014, bylo potřeba odehrát zápas na 100%. Nevím, čím to je, ale byl to další ze střetů dvou týmů, kdy se nedohrálo do konečných 45 minut. Jestli je na vině příliš dlouhé rozbruslení nebo prodlevy při střídání, kdoví, každopádně tentokrát časový nedostatek mohl vadit spíše Čápům než Vačicím.

K velké radosti Vačic skóre v první třetině otevřel domácí Šozda, když po Bendýsově pasu bleskově zrychlil, vyhnul se obráncům a švihem dopravil puk do sítě. Z diváckého hlediska se hrál zajímavý a pohledný hokej, oba týmy se vystříhaly agrese a zákeřných faulů a k vidění bylo i dostatek šancí. Ale pro fanouška Vačic to muselo být o nervy, protože hájit vedení 1:0 nad Čápy není snadný úkol.

V obraně domácích se po delší odmlce objevil Potůček a odehrál fantastické tři třetiny. Nejen že byl na svém postu těžkou překážkou pro soupeřovy útočníky, ale neúnavně pálil jeden puk za druhým ve snaze zvýšit skóre. Pokaždé, když jsem na komentátorské stanoviště zaslechl z hlediště jednohlasné burácivé "ŠIIIIJ", věděl jsem, že na puku je právě on. Konečně ve čtyřiatřicáté minutě přeměnil  povzbuzující pokřik v radost, když navýšil vedení Vačic na 2:0 jak jinak, než bombou od modré.

Tlak Čápů se zvyšoval přímo úměrně s ubývajícím časem a v nejméně vhodnou chvíli se Vačice nedovolenými zákroky oslabily o dva hráče na ledě. HC Čápi tuto příležitost zužitkovali, dostali se na dostřel vyrovnání a při vybraném oddychovém času nechávali odpočinout svá esa a vymýšleli taktiku na zbytek přesilovky. S vlastním brankářem na střídačce zkoušeli hru v 6 proti 4 a dokonce hrozilo, že si zahrají trojnásobnou přesilovku (6 na 3) protože Vačice se nechaly znovu netakticky vyloučit.

Naštěstí ale vypršel čas stanovený pro tento duel a Vačice si odnesly dva body za vítězství 2:1.

Branky a nahrávky : Šozda (1+0), Potůček (1+0), Bendýs (0+2)

Zpět