PO STOPÁCH NAPOLEONA

15.12.2012 21:33

 

Přátelé, kamarádi.

Jednu převelice úspěšnou akci YDYKSEB (v našem případě ADUR ÁNZELEŽ) máme za sebou a protože to byla operace líbivá, je nejvyšší čas zaměřit se na akci další, tentokrát letní, posezónní, odpočinkovou. A protože v krvi všech z nás koluje touha po poznání, láska k dobrodružství a hlavně síla bojovat a vítězit, vydáme se PO STOPÁCH NAPOLEONA, válečníka válečníků.

Jak všichni víme, Napoleon Bonaparte, francouzský generál a císař, svedl za svůj život více bitev než Alexandr Makedonský, Caesar, Hannibal a Suvorov dohromady. Jeho vojenská tažení zaznamenala velkou řadu úspěchů včetně několika vítězství proti rakouské armádě v Itálii, čímž donutil v roce 1797 rakouský dvůr požádat o mír. Až po bojích v Egyptě a Rusku byl zatlačen zpět do Francie a donucen k abdikaci. Následně byl poslán do vyhnanství na ostrov Elba, odkud nakonec stejně uprchl.

A právě do těchto míst, na ostrov Elba, kde Napoleon strávil celý jeden rok ve vyhnanství podporován tisícovkou svých vojáků, se vydáme odpočívat.

Cesta je předběžně naplánovaná na druhý až třetí týden v květnu roku 2013, přesná data (den odjezdu, délka rekreace atd) se doladí ve spolupráci se zúčastnivšími jednici. Proto je VELICE DŮLEŽITÉ, aby se všichni zájemci co nejrychleji EMAILEM přihlásili a v práci si zařídili s předstihem potřebnou dovolenou.

Doprava bude uskutečněna osobními vozy našich členů (např. Váč může naložit další dva rekreanty apod.) z Klatov do přímořského města Piombino, odkud se trajektem přeplavíme do přístavu Portoferraio na Elbě. 

NÁKLADY : Náklady na cestu budou asi následující. Cesta je dlouhá cca 1050 km do přístavu Piombino, čili cestu tam je naftové auto schopno ujet za 63 litrů. Předpokládejme, že cena nafty nevzroste na víc než 37,- Kč. Pak 63*2*37= 4662,- Kč, zaokrouhleme na 5000,- Kč. Trajekt tam a zpět pro auto a tři cestující v něm stojí 138,- EUR (*25= 3450,- Kč). Jinými slovy cesta pro auto se třemi lidmi (bez nějakých dálničních poplatků v Rakousku a Itálii) je cca 2900,- Kč.

Ubytování ve vile pro 8 lidí stojí 490,- EUR (= 12250,- Kč) na týden, na osobu to dělá 1550,- Kč. Bez jídla a pití, kterého si povezeme mrak, vychází náklady na 4450,- Kč. Kopec rekreační srandy = k nezaplacení ;)

Všichni, prosím, důkladně promyslet, budeme toto téma probírat na besídce v Tajanově. Je nutné tento zájezd zařídit se značným předstihem, takže rozhodovat se měsíc před odjezdem je pozdě.

 

Zpět