Odevzdaný souboj o první příčku

26.12.2012 22:21

 

Na druhý svátek Vánoční jsme se střetli na klatovském zimáku proti lídru ligy týmu HC Vizi Auto. Hned od začátku je třeba říct, že synonyma našeho výkonu, s výjímkou nadstandardně ba špičkově chytajícího Periho, jsou slova vytažená ze slovníku negativ a záporů. Ano, odevzdaný, nebojovný, statický a líný hokej jsme předvedli.

Hráči HC Vizi Auto, kterých bylo ještě méně než nás, z poloviny oslabených marodkou, hráli od první do poslední vteřiny lépe a kdyby se v hokeji měřil čas držení puku na hokejkách, naše hodnoty by sotva dosáhly deseti procent. Puků jsme se bezmyšlenkovitě zbavovali jako bychom hráli v oslabení a měli potřebu puk vyhodit co nejdále. Když ovšem oslabení přišlo, rázem se naše schopnost vyhazovat vytratila a byli jsme ovězněni ve vlastním obranném pásmu za hrází šedivých dresů. Jen díky Perimu jsme neprohráli vyšším skóre, které svěřenci Vizingerů otevřeli v sedmé minutě. Z průběhu hry se zdálo, že celá naše skvadra svalila veškerou odpovědnost na Periho, který se ale s tímto údělem vypořádal na jedničku a pochytal nebezpečné střely, samostatné úniky a jistě si vedl i v nepřehledných závarech před svou brankovou čarou. V jedné chvíli mu pomohla i perfektně postavená tyč, jindy se zase blýskl semaforem, který by mu mohli závidět i "áčkoví" gólmani.

První střelu šikovně skrytou za obránce bohužel neviděl a druhý gól se dostal za jeho záda v čase 27:55 v oslabení 5 na 3, resp. 5 na 2, protože jeden z našich beků přišel v souboji o svůj hrací nástroj. Hudba orchestru Vačic se ale nezmátořila a byla stále falešná, ozývaly se pouze nesmělé tóny a basy bicích o sobě daly vědět všehovšudy čtyřikrát za zápas. Jen Peri se nenechal vyvést z míry a zahrál vynikající sólo Ódy na brankáře.

Až Karkula těsně před koncem zápasu našel na střídačce jeho obvyklý notový part, skočil na led a na levém křídle z pozice mezi kruhy nechal rozeznít zvuk svého kompozitu. Čestný gól za Vačice nevstřelil nijak jinak než do horního růžku a sebral tím soupeřovu brankaři (vypůjčeného z okresní soutěže) čisté konto.

AHC Vačice prohrál po velmi slabém výkonu s HC Vizi Auto 1:2.

Branky a nahrávky : Karkula 1+0

Zpět