Nový divácký rekord

28.01.2015 19:37

Během minulého týdne Vačice prostřednictvím svých webových stránek a sociálních sítí rozšířily ve známost jejich pokus o překonání současného diváckého rekordu na jediný zápas ŠLAH. Dosavadní maximum držely rovněž Vačice a to počtem 57 diváků. Cílem bylo dokázat, že i klub hrající nejnižší možnou klatovskou hokejovou soutěž je schopen přilákat 100 přihlížejících. Celkový počet oficiálně spočtených fanoušků vyhlášený pořadatelem během druhé přestávky byl nakonec fantastických 158 ! Nový rekord zdaleka převyšující číslovku 100 byl na světě.

A před touto vřavou, z drtivé většiny fandící týmu AHC Vačice, se naši hráči postavili aktuálně poslednímu celku ligy HC Kinetiku. Dá se říci, že všechny tři díly zápasu probíhaly podle rytmu hostujících Vačic. V šesté resp. sedmé minutě Jiřin se Smotlem vytvořili dvoubrankový náskok a Vačice podporované burácejícím davem měly duel pevně v rukou. Karkula této dvojici rozsekl závěrem první třetiny zápis v listině střelců třetím gólem, aby si to po změně stran v opačném gardu zopakovali - Smotl a po něm Jiřin, opět necelou minutu po sobě, navýšili vedení na 5:0

Přestože se Kinetic uchýlil ke své tradiční taktice hře na brejky a ve svém kádru má schopné hráče, kteří umějí s takovou šancí naložit, Peri byl v bráně téměř bez práce. S jistotou si šel pro čtvrtou letošní vychytanou nulu. Vačice se tedy mohly z veliké většiny soustředit na útočnou fázi a dařilo se. Góly přidávali Čubís, Bělda, Potůček a nakonec Karkula. 

Když rozhodčí odpískali konec zápasu a plný dům vítězně zajásal, měli se hráči co ohánět, aby důkladně poděkovali za tak úžasnou návštěvu a atmosféru, která se významně podepsala na konečném výsledku 9:0 pro Vačice.

Branky a nahrávky : Jiřin (2+0), Smotl (2+0), Karkula (2+0), Bělda (1+1), Čubís (1+0), Potůček (1+0), Bendýs (0+1), Mára (0+1), Váč (0+1)

Zajímavosti : Nový divácký rekord (158 návštěvníků), Peri vychytal čtvrtý shutout v sezóně.

Zpět