Vačice se skalpovat nenechají

15.12.2013 16:43

Pro diváky atraktivní, pro hráče a fanoušky napínavé utkání jsme shlédli v neděli dopoledne. Vačice přijely na stadion Tomahawků a v žádném případě nechtěly dramatizovat průběh sezóny, jinými slovy si chtěly odvézt oba body. Soupeři nastoupili v silných sestavách a některé personální přírůstky na soupisce Tomahawků předpovídaly zajímavý duel.

A takový opravdu byl. Nejen že diváci viděli celkem 13 gólů, ale i ostrou šarvátku a pěstní potyčku. Od chvíle, kdy rozhodčí vhodil první buly, se hrálo ve vysokém tempu a zejména gólman Tomahawků se musel hodně otáčet, aby udržel nulu co možná nejdéle. Hned v první minutě mu Jiřin s Karkulou a Mildou dali jasně najevo, že dnes se v brance nudit nebude. Skóre zápasu otevřel centr Pája po úžasně přesné a chytré nahrávce Rajčáka v situaci 2 na 1. Domácím se sice podařilo za dvě minuty vyrovnat, ale v gólovém výčtu to bylo na dlouho dobu vše, co dokázali předvést. V polovině první třetiny výrazně ožil Jiřin a na ledě vyčníval. Když se sešel na ledě s obráncem Pelechem, bylo na první pohled znát, kdo diktuje tempo hry. Po několika ranách ze střední vzdálenosti zavezl Jiřin kotouč do pásma a z pravé strany mazácky připravil Karkulovi gólovou šanci. 

Tato akce byla inženýrsky přesná, umělecky výstavní a také za to sklidila patřičný literární ohlas. A protože takových situací není nikdy dost a jsou to přesně ty, kvůli kterým je hokej tak oblíbená hra, kluci si řekli, že nám to pro velký úspěch zopakují. Identicky udeřili ve čtvrté minutě druhé části. Chvíli po nich tečoval Richie Potokovu ránu od modré a zvýšil na 1:4. A Potok zůstal v hlavní roli i dalších pár minut. Po odehrání puku ve střední části kluziště byl nedovoleným zákrokem dohrán a rozhodčí bohužell nechali hru plynout. Potok není hráč, který by si dal cokoliv líbit a jeho skalp Tomahawky mít jednoduše nemohou ! Provinilce si vyhlédl u mantinelu, sjel si k němu ze středu hřiště a velmi tvrdě ho tělem narazil. Domácí hráč se rychle zvedl z ledu, shodil rukavice jako výzvu k pěstnímu souboji a v tu chvíli dostal tvrdý direkt. Situace byla tak vypjatá, že se do sebe málem pustili i fanoušci. Oba hráči byli vykázáni z ledu s trestem do konce utkání a hokejová šou mohla pokračovat ve stejném stylu jako doposud, čili pod taktovkou Vačic. Mára ve spolupráci s Pájou přiměl časoměřiče rozsvítit na výsledkové tabuli číslo 5 a Šozda svou rychlostí ve vlastním oslabení všem uprchl a přidal šestý gól. Pak Vačice, uchlácholené průběžným stavem, přestaly hrát naplno a rázem bylo v jejich obranném pásmu horko. Tomahawky korigovaly výsledek až na 4:6, ale Rajčák, Kulík a po něm Pelech vrátili hostům výraznější vedení.

Tomuto duelu nechybělo skutečně nic a na obou stranách padaly pohledné góly. Podstatné ovšem je, že AHC Vačice Klatovy kompletně vypálily indiánskou vesnici a z hořícího totemu utrhly dva důležité body za výhru 9:4.

Branky a nahrávky : Karkula (2+0), Pája (1+1), Rajčák (1+1), Šozda (1+1), Richie (1+0), Mára (1+0), Kulík (1+0), Pelech (1+0), Jiřin (0+2), Potok (0+1), Milan M. (0+1)

Zpět