Na svatého Václava za dva body

28.09.2015 23:17

Ve svém prvním letošním ostrém zápase vyzvaly AHC Vačice na domácí scéně soupeře z Nýrska, v jehož barvách se objevily i některé tváře z rozpadnuvšího se HC Kinetic. Pro úplnost připomeňme, že do sezóny 2015/2016 se nezapojí ani HC Čápi, kteří v lize odehráli minimálně tři ročníky.

Svatováclavský hokej dvou prvně jmenovaných mužstev nebyl nijak výrazně líbivý, ale rozhodně byl vyrovnaný. Oba týmy byly postiženy nedostatkem hráčů pracujících v zahraničí a hosté museli dokonce povolat do branky hráče z pole. Jeho výkon byl ovšem naprosto dostačující útokům, které domácí Vačice podnikaly. Dnešní gólman Nýrska předvedl dobrý výkon a jako první ho dokázal překonat až v počátku druhé třetiny Richie po samostatném úniku.

Hned v dalším střídání Rajčák nakročil s pukem do útočného pásma a bleskově vypálil přímo mezi betony hostujícího brankáře. Vačice si tedy během půl minuty vybudovaly dvoubrankový náskok, který Peri bedlivě střežil svými přesnými zákroky. S jistotou kryl střely z dálky a neztrácel přehled ani v tlačenicích před brankovištěm. Svůj výkon podtrhl zmařením trestného střílení, které rozhodčí signalizoval po faulu na útočníka soupeře.

První vítězství Vačic potvrdil v poslední části Jiřin svižnou střelou zápěstím a zaznamenal poslední dnešní kanadský bod. Přestože ani jeden z týmů neměl výrazně navrch, Vačice byly produktivnější a zvítězily 3:0 po třetinách 0:0 - 2:0 - 1:0.

Branky a nahrávky : Richie (1+1), Rajčák (1+0), Jiřin (1+0), Váč (0+1)

Zpět