Na jih za poznáním

29.12.2012 21:59

 

Kvůli malé účasti zapříčiněné pádnými důvody mnoha z nás jsme byli nuceni odsunout naučnou odpočinkovou expedici Po stopách Napoleona na neurčito. Ale nemůžeme si dovolit zahálet a nechat svá těla jen tak ledabyle poflakovat a proto se vydáme za poznáním a sportem do jižních krajů naší krásné země.

Při tomto klubovém soustředění se zaměříme na cyklistiku a rybaření (pouze pro blázny) při krásné vodní nádrži Lipno. Toto dílo bylo uměle vybudováno na honím toku Vltavy v letech 1952 - 1959 a svoji rozlohou 48,7 km2 je to jedna z největších vodních ploch v ČR. Byla vytvořena jako zásobárna vody a zdroj elektrické energie pomocí vodních elektráren. Lipno, jinak zvané Jihočeské moře, je 42 km dlouhé a nejširší je v místě zvaném Černá v Pošumaví, kde se rozlévá až na 5 km.

A právě sem, do Černé v Pošumaví, povedou naše kroky, resp. stopy od našich bicyklů, mezi 30. květnem a 2. červnem roku 2013. Je to malebná obec čítající 800 obyvatel s dlouhou historií sahající až do roku 1268, kdy tady bydleli ještě staří slované. Pamatuje vedení řádem mnichů, zpustošení husitskými vojsky, drancování císařskými armádami, ale i vliv Rožmberka Petra Voka a knížete Schwarzenberga. V dnešní době je tu několik veřejných tábořišť i letní kino.

A bylo by s podivem, kdyby se to tady v době školních výletů a začátku prázdnin nehemžilo mladými děvčaty.

Odjezd se uskuteční vlakem z klatovského nádraží 30.5. v 9,15 hodin, cesta povede přes Horažďovice a České Budějovice až do naší konečné stanice v ČvP. Připomínáme, že je nutné mít s sebou jízdní kolo jako dopravní a sportovní náčiní. Jižní Čechy jsou totiž hned po západních nejkrásnějším krajem naši vlasti a např. velice známé a nádherami poseté město Český Krumlov je vzdálené pouhých 18 km a lipensko je celkově protkáno kvalitními cyklostezkami.

Ubytování zajistíme v penzionu, kam se vejde celé naše družstvo. Tříhvězdičkové pokoje se sociálním zařízením (některé dvou, některé tří a jiné čtyřlůžkové) nám poskytnou maximální komfort. Pro ubytované hosty je v provozu pensionu vlastní infrasauna, whirpool, bylinková parní lázeň i možnost použití soukromého bazénu.

Celá tahle sranda přijde na následující finance : jednotlivá jízdenka vlakem tam (266,- Kč), jednotlivá jízdenka zpět (266,- Kč), ubytování na 3 noci (1050,- Kč). Individuální náklady jako jídlo, pití (v místě ubytování je možnost snídaní, obědů i večeří, v obci a okolí jich bude ještě více), rybářské povolenky, vířivky, vstupné na hrady a zámky apod. nejsou započteny. Suma sumárum 4 dny společně strávené u vody za krásného počasí a chutného piva = 1582,- Kč.

Přihlášky POVINNĚ EMAILEM DO 20.1.2013

SPORTU ZDAR A VAČICÍM ZVLÁŠŤ

                                                            

Zpět