Krach na burze

17.02.2014 19:04

Po týdenní pauze zapříčiněné neuspořádaným přehazováním zápasů se na řadu dostaly opět naši oranžoví oblíbenci AHC Vačice. Kluci naléhavě potřebují bodovat a zlepšit si zejména střeleckou náladu a tak nám papírově nemohl přijít lepší soupeř než HC Tomahawks.

Tomahawky se stejně jako v loňské sezóně pohybují na opačné než vedoucí části tabulky a je jedním z týmů, se kterým Vačice ještě v historii neprohrály. Ale ne vždy se historie opakuje a všechno je jednou poprvé.

Vačice logicky nastoupily bez obranné dvojice Váč - Pelech, která si hojí svá zranění, a zdá se, že absence zejména Pelecha je na ledě víc než zřejmá. Domácí v oranžovém sice vedli po úvodní části 1:0, ale během ní se jim roztrhlo v obraně několik děr, které o přestávce nedokázali zalepit. Kdo chce kam, pozme mu tam. A protože Vačice letos asi opravdu nechtějí, útočníci nevypomáhají obráncům, kteří jsou často pod tlakem soupeře, pomoci jím prostě není. Tomahawky využili těchto nedostatků, druhou třetinu vyhráli 3:0 a otočili zápas ve svůj prospěch.

Jak už bylo několikrát řečeno, třetí třetina je ze strany Vačic o 180 stupňů lepší a stejně tak to bylo i tentokrát. Ale jedna ze tří, to je proklatě málo. Tomahawky se celou třetí část nemohly vymanit ze sevření oranžového baletu, ale vedlo to pouze ke snížení a změně stavu na konečných 3:4, k obratu bohužel nedošlo.

Touto prohrou akcie Vačic na burze ŠLAH drasticky oslabily. Na třetí medailový post by se mohly dostat pouze v případě, že zbytek zápasů neztratí ani bod, přičemž HC Autokempf by musel vše prohrát. Navíc dalším oslabením týmu je ztráta šikovného centra Páji, který si v zápase přivodil zranění kolene a rovněž bude muset podstoupit operaci.

My, diváci, my si můžeme říct : “uvidíme, jak to dopadne”, ale hráčům se tato věta nesmí v myšlenkách objevit ani na chvilku. Oni musí chtít zbylé tři zápasy vyhrát, udělat pro to všechno a až potom se můžou dívat kolem sebe. Držíme palce !

Zpět