Koncert na ledě

13.01.2015 08:30

V marodkou dosti zredukované sestavě se domácí Vačice postavily důrazným Tomahawkům. Pokud se Vačice chtějí udržet na pohárové pozici, musejí bodovat v drtivé většině zápasů, Tomahawky nevyjímaje. Vačice přicházely na led bohatší o zkušenost z minulého kola, jak těžké může být vydobýt zpět získaný gólový náskok, a od první minuty si nepřipouštěly žádné zaváhání. 

Pokud by se rozdávala ocenění pro nejlepší hráče utkání, na straně domácích by bylo velice těžké někoho určit, protože snaha a výkony všech byly rovnoměrně vysoké. A to ať mluvíme o útočnících, obráncích nebo brankářovi. Na ledě byla v každém okamžiku vysoce kompaktní pětice spoluhráčů, která bránila svého gólmana a zároveň bojovala o zvýšení skóre.

Výběr nejlepšího hráče tedy nechám na samotných fanoušcích, kteří neviděli hokej, ale dokonce koncert. Vačicím vycházelo vše, na co sáhly a ani největší hudební velikáni by nedokázali složit tak krásných jedenáct kusů pro třináctičlenný orchestr. Dirigent Čubís vyladil své hokejové těleso k dokonalé souhře a oranžový tým hrál celý zápas ve stejném rytmu. Kompozitové nástroje v rukou našich mistrů dávaly jasně najevo, komu dnes patří ledové pódium.

Branky dávali ti, kteří se pravidelně objevují ve střeleckých listinách, ale mezi ně se zapisovali i další úspěšní z týmu Vačic. Celkových 11 gólů nastřílelo pět útočníků, dva z nich si po tomto zápase zaškrtli "splněno" v kolonce hattrick.

Že domácí Vačice byly v opravdu skvělé náladě, dokládá i číslo na straně branek obdržených, které se ani neodlepilo z mrazivé nuly. Peri opět pevně podržel svůj tým a vychytal další letošní shutout.

Konečné skóre zápasu AHC Vačice : HC Tomahawks bylo jednoznačných 11:0 a hráči Vačic za něj sklidili od diváků oprávněný aplaus.

Branky a nahrávky : Bendýs (4+0), Jiřin (3+2), Mára (2+0), Bělda (1+0), Rajčák (1+1), Smotl (0+3), Čubís (0+1), Milda (0+1), Venca J. (0+1)

Zajímavosti : Dva hattricky v jednom zápase.

Zpět