K brodu ještě daleko

17.02.2014 18:18

S menším zpožděním způsobeným absencí našich redaktorů si Vám dovolujeme přinést několik poznatků ze zápasu, který AHC Vačice Klatovy odehrály v úterý 28.2. proti HC Tango. Výsledek tohoto utkání byl důležitý z jednoho hlavního důvodu. Nejen že Vačice stále chtěly dosáhnout stejného počtu bodů jako prozatím třetí HC Autokempf, ale zároveň si nechtěly pustit pronásledující HC Tango k tělu.

Ale hokejový bůh měl naprosto odlišné plány. Bez aktivity na ledě si Vačice nedokázaly kloudně rozehrát a rychle přistupující hráči Tanga obírali naše hokejisty o většinu puků. Přestože si naši útočníci připravili několik dobrých šancí, které bohužel neproměnili, soupeř byl kombinačně lepší a na dlouhé vteřiny zamykal Vačice před vlastní bránou, kterou zdatně chránil Pepík. Obraz hry se logicky odrazil i ve skóre a po první třetině Tango vedlo 1:0. 

Druhá třetina jako by té první z oka vypadla, Tango brzo zvýšilo svůj náskok na dvě branky. Tento zápas byl druhý, do kterého kvůli zranění zad nenastoupil Pelech a Vačice v něm přišly o dalšího beka. Váč po obranném zákroku opustil ledovou plochu se zlomenou lýtkovou kostí a přetrhanými vazy v kotníku a strávil hezkých pár nocí v péči klatovských lékařů a sestřiček. Kdoví, jestli to bylo touto událostí nebo jaký impuls hráči vždycky před poslední částí potřebují, ale ve třetí třetině byli jako vyměnění. Zápas ovšem trvá třetiny tři a tak na zvrácení stavu nezbylo mnoho času.

HC Tango tento duel vyhrálo 3:1 a zdálo se, že Vačicím začalo mírně téct do bot. Doufejme, že se do dalšího zápasu oklepou a vzpamatují, protože k brodu ještě daleko.

Zpět