Jeden za všechny, všichni za Pelecha

20.01.2014 08:56

Nedělní vítězství Vačic 5:1 nad HC Poběžovicemi se krčí ve stínu zranění nejlepšího obránce oranžových. Famózní hráč s číslem 78 byl ve čtvrté minutě utkání odnesen z ledu na nosítkách s podezřením na zlomeninu kyčle. Celá událost byla nešťastná a nedošlo by k ní, pokud by všichni přítomni na střídačkíách bedlivě sledovali hru. Pelech zpoza vlastní brány nabral maximální rychlost podél mantinelu a chystal se obejít jednoho z protihráčů. Ten ho jasným krosčekem narazil na hrazení, za což jej následně rozhodčí poslali do sprch, ale to by rozhodně neznamenalo nebezpečí, na takové zákroky je hokejista Pelechových kvalit perfektně připraven. Na střídačce Chodů ovšem zůstala tristně otevřená vrátka a Pelech v plné rychlosti narazil bokem do konstrukce hrazení.

Naštěstí důkladná vyšetření vyloučila vážné zranění a nebude potřeba, aby náš nejlepší bek podstoupil operaci. Podle posledních zpráv bude po prospuštění z nemocnice brzo v pořádku.

Po dohodě rozhodčích s vedoucími týmů se pokračovalo ve hře a Vačice se rozhodly, že zápas pro Pelecha vyhrají. Ve vynikajícím světle se předvedla nově složená útočná řada Smotl - Krakula - Jiřin, která zařídila tři góly. Vůbec první v zápase vsítil v pětiminutové přesilovce Jiřin po asistenci Smotla. Poběžovice sice ve druhé třetině snížily, ale za pár okamžiků Smotl opět přihrával na gól, tentokrát Karkulovi a nakonec sám skŕoval, na pátou branku mu poslal bodovaný pas Jiřin. Druhá lajna pracovala rovněž skvěle, Mára si v útočném pásmu rozumněl s obránci a měl několik pěkných šancí, branku bohužel Poběžovicím nepřidal. To se podařilo Čížovi, který byl také často vidět na puku a prosadil se i Bobeš střelou z nulového úhlu.

Přestože Vačice měly mnohem více šancí než kolik proměnily, dokázaly, že góly umí dát. Dva vítězné body teď za všechny hráče opatrují Pelecha v nemocnici a redakce spolu s nimi drží palce k jeho rychlému uzdravení.

Branky a nahrávky : Smotl (1+2), Jiřin (1+1), Karkula (1+0), Číža (1+0), Bobeš ml. (1+0), Rajčák (0+1)

Zpět