Hrajeme do poslední sekundy

11.11.2013 20:09

Druhou sérii vzájemných ligových zápasů zahájily AHC Vačice Klatovy soubojem proti domažlickému soupeři HC Poběžovice. Pokud bychom tento divácky zajímavý a atraktivní hokej měli rozdělit na jednotlivé oddíly, Vačice by si zapsaly několik kladných, ale i záporných vítězství. Byly týmem, který dal více branek, vícekrát vystřelil na bránu a vybojoval více šancí. Na druhou stranu byly týmem s větším počtem trestaných hráčů a týmem, který více vybojovaných šancí neproměnil.

Z herního hlediska se ale Vačicím dařilo a příležitosti ke skórování z velké většiny likvidoval brankář Poběžovic nebo jeho skvěle umístěná svatyně. Objevily se i momenty, kdy Vačice promarnily jednoznačně gólové možnosti, např. když hráč tváří v tvář brankáři přestřelí vysoko nad, ale to už k hokeji patří. Navíc Poběžovice hrály rovněž kvalitně a výsledek tomu dlouhou dobu odpovídal.

Vačice se dostaly do vedení v první třetině po tlaku v soupeřově pásmu, který si vytvořili útočníci Milda, Karkula a Jiřin. Několik rychlých přihrávek za bránou rozhodilo postavení poběžovických a obránci Vačic dostali dostatek prostoru pro střelbu. Váčovo nahození "do ohně" se otřelo o výborně clonícího Mildu a puk skončil v síti. Vyrovnání přišlo v oslabeni 3 na 5, jedním z provinilců byl Smotl - nová tvář v oranžovém dresu s číslem 96. Snažení domácích strhnout vedení zpět na svou stranu bylo evidentní, ale finiš se našim hráčům ne vždy daří podle představ a nezdařila se ani přesilovka 5 na 3. V tomto zápase však Vačice měly štěstí. Už se schylovalo k poslední siréně a většina divaků se smířila s dělbou bodů, když puk dostal na červené čáře Pelech. Letmo zkontroloval zbývající čas a mocně napřáhl. Jeho dělo mířené na bránu Poběžovic skončilo v síti a jestli jsem přes dým spáleného střelného prachu dobře viděl, časomíra ukazovala 2,7 sekundy do konce utkání.

Po Jiřinově nejrychlejší tu tedy máme i "nejpozdnější" vstřelenou branku a navíc vítěznou v podání Pelecha. Ukázalo se, že hokej je dynamická hra plná zvratů a vyplácí se nevzdávat a hrát až do úplného konce. AHC Vačice Klatovy tedy zvítězily 2:1.

Branky a nahrávky : Milda (1+0), Pelech (1+0), Váč (0+2)

HVĚZDA UTKÁNÍ : PELECH

Zpět