Hledá se střelec. Zn.: HNED

12.01.2014 23:31

Že se Vačice od začátku letošní sezóny trápí s koncovkou, to už dávno víme a nemá velký smysl toto téma déle rozvíjet. Ale tolik promarněných šancí jako v dnešním zápase proti HC Kinetic už stojí nad zamyšlením. Útočníkům loňského mistra se smůla lepí na nože, nicméně nastřílet celkový menší počet branek než týmy na nižších příčkách v tabulce, mluví samo za sebe. Nedělním utkáním proti momentálně předposlednímu týmu Vačice dokončily druhou sérii vzájemných zápasů, tak se na ni podívejme zblízka.

V této části klatovský tým zaznamenal plusové skóre 28:20. Zarážející na tom je, že nejúspěšnějším střelcem v posledních osmi zápasech je obránce !!! Kdyby Pelech nenastřílel sedm gólů, z nichž minimálně tři rozhodující, vypadalo by to s oranžovými barvami úplně jinak. Pro porovnání uvedeme, že tři a více gólů v prostřední části vsítili už jenom Smotl (4) a Karkula (3). Takovou impotenci by nespravil snad ani vagón Viagry.

Zápas v neděli večer začal vyrovnaně, Kinetic bojoval a nenchal si nic líbit. Po několika neproměněných příležitostech z pohledu Vačic chybovali jejich obránci a v desáté minutě nechali vyniknout útočníka Kinetiku, který tváří v tvář hostujícímu gólmanovi otevřel skóre. Vačice, byť se snažili s nepříznivým stavem okamžitě něco udělat, naráželi nejen na dobré zákroky brankáře, ale v cestě jim hlavně stála střelecká smůla nebo snad křivá muška. Takových šancí ! A nic...

Vyrovnání nakonec přišlo. Díky Bohu. Nebo lépe díky Pelechovi. Neúnavný bek srovnal na 1:1 jednou ze svých mnoha tvrdých ran dvě a půl minuty před koncem utkání.

Sezóna pokračuje třetí částí, play-off se letos znovu nekoná a Vačice mají co dělat, aby se vyhouply na medailovou příčku. Nechme se překvapit, s jakou formou a chutí se do ni kluci vrhnou.

Branky a nahrávky : Plelech (1+0)

Zpět