Dva zápasy, dva úspěchy

30.10.2013 15:45

 

V předchozích dvou dnech AHC Vačice Klatovy odehrály dva zápasy, ve kterých ze sebe musely vydat maximum jednak aby udržely krok se současnou špičkou tabulky a aby přerušily střeleckou nemohoucnost. Byly to zápasy velice důležité a v obou zářil světlem supernovy jejich brankář Peri. Pojďme se společně na obě utkání podívat zblízka.

Ve sváteční pondělí se Vačice představily v pomyslné roli hostů na půdě HC 2009 Nýrsko. O jejich týmu není potřeba dlouze mluvit, rychlé a fyzičkou dobře vybavené družstvo posílilo šikovným hráčem německé národnosti, který byl na ledě vidět na první pohled. Ten svou rychlostí násobil útoky Nýrska a zpočátku působil našem čtyřem bekům ve hře jisté potíže. Ale Potok s Pelechem brzo jeho styl hry prokoukli a ve značné míře mazali jeho kumšt už na modré čáře. A když už se zápaďákovi podařilo dostat k zakončení, narazil na Velkou Vačičí zeď v podání Periho. Ten přijel ve vynikající formě, zachytal výrazně nejlepším výkonem v naší historii, nepustil jediný gól a práce měl mnohdy až nad hlavu. Třešinkou na dortu bylo vychytané trestné střílení exekutované opět nejlepším nýrsko-německým hráčem číslo 10. Peri si výborně počkal, nenechal se vymíchat z brány a zakončení parádně zlikvidoval. Tribuny byly AUF.

Přestože rozhodčím přišly některé střety jako nedovolené zákroky a poslali Vačice hned několikrát do třech, dokázali se naši ubránit. Ale co je hlavní - konečně naostřili svoje čepele a dokázali proměňovat svoje šance. První gól vsítil Číža po přihrávce Jiřina z obranného pásma. Jeho asistence byla chybně připsána Váčovi, ale to Jiřinovi jistě nevadí, protože si do konce sezóny připíše spoustu dalších bodů ;). A začal hned v tomto zápase, druhý gól mířil do sítě z jeho hokejky. Z minulých zápasů nezvykle, ale pro hru Vačic nesmírně dobře, přibývaly střely na bránu Nýrska ze všech úpěch slibujících vzdáleností. Pokud neskončily rovnou v síti, mohli útočníci v brankovišti dorážet, což předvedl třeba Kulík.

Zvýšenou palebnou aktivitou, rovnoměrně rozloženým počtem vstřelených branek, dobrou obrannou prací a hvězdnými zásahy Periho AHC Vačice zvítězily 6:0.

Branky a nahrávky : Číža (2+1), Jiřin (1+1), Karkula (1+1), Rajčák (1+0), Kulík (1+0), Váč (0+1), Potok (0+1)

HVĚZDA UTKÁNÍ : PERI

 

Úterní souboj s městským rivalem HC Autokempf byl tahákem šestého kola. Jednak se v tabulce oba týmy usadily hned vedle sebe a z historie všichni vědí, že hokejová i civilní soutěživost mezi nimi nezná mezí. Kdo ovšem zavítal do hlediště, neviděl obvyklé zběsilé závody v přeplňování trestných lavic, ale překrásný hokej. Dlouhé minuty se hrálo bez branek, kombinovalo se ve středním pásmu, což znemožňovalo obráncům hladce čistit útoky soupeře před obrannou čarou. Hra byla stejně jako skóre velmi vyrovnaná, duel nevyzníval jednoznačně pro žádného z účastníků.

Vačice se v počátku druhé třetiny ubránily v oslabení 3 na 5, ale po návratu provinilců na led následoval další trest. Dvacet vteřin po vhození buly v našem obranném pásmu útočník Kempfu tečoval prudkou střelu od modré čáry a ani bleskový Peri už nedokázal zasáhnout. Vačice bojovaly dál a měly síly i šance na to utkání vyrovnat. To se pravděpodobně podařilo Jiřinovi, který pumelicí z jízdy rozezvučel tyč a podle všech přihlížejících to byla tyč zpevňující konstrukci za brankovou čarou. Rozhodčí, přestože stál pár kroků od brány, gól neuznal. A opět bychom jako diváci mohli diskutovat o posouzení zákroku, po němž Potůček dostal menší trest plus osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Naštěstí s ním na trestnou putoval i soupeř za nafilmovaný pád. Vačice tedy musely točit pouze tři obránce. A právě v tuto chvíli jsme místo Otázek Václava Moravce sledovali Odpovědi Václava Jandy. V nejvhodnější chvíli zaskočil soupeře a švihem ve hře 4 na 4 srovnal stav na 1:1.  Domácím Kempfům se sice podařilo získat nový jednobrankový náskok ke konci třetí části, ale Venca J. jej netrpěl ani 30 vteřin a znovu šikovně vyrovnal, tentokrát na konečný výsledek 2:2.

Zápas byl kvůli nedostatku času předčasně ukončen (cca 1,5 minuty) po Jiřinově neproměněném samostatném úniku. Rajčák, jeden z hrdinů Vačic, byl nepříjemně a nešťastně zraněn vlastním hráčem, ale nové bílé dresy neutrpěly žádný krvavý šrám. Naopak. Hrdost, síla, ctižádost a odhodlání všech Vačic na ledě bylo zúročeno v důležitý úspěch a oprávněný bod za remízu.

Po útrapách z minulých týdnů jsme viděli úplně jiné Vačice. Bojovné, sebejisté, nezakřiknuté hráče, kteří nehrajou pro sebe, ale pro VAČICI. Tak perfektní výkon jsme ještě neviděli. Tak ať to klukům vydrží !

Branky a nahrávky : Venca J. (2+0)

HVĚZDA UTKÁNÍ : VENCA J.

Zpět