Druhá nula na kontě gólmana Vačic

08.01.2013 12:51

 

Do zápasu jedenáctého kola jsme kvůli změnám v rozpisu ledu nastoupili v pondělí 7.1. a to se projevilo zejména na účasti. S několika změnami v sestavě jsme postavili dvě kompletní řady a mohli se utkat s domácím soupeřem HC Tango.

Kdo by si myslel, že tendence z předchozího vzájemného zápasu, kdy Vačice nastřílely Tangu desítku, bude přetrvávat, ten se šeredně mýlil. Tango od začátku rychle přistupovalo k našim hráčům, kazilo rozehrávku a celkově nedovolovalo žádné velké šance. Navíc protihráči lépe kombinovali, snadněji se uvolňovali a jejich příležitosti byly o poznání nebezpečnější. Namísto napadání a narušování jejich přihrávek zejména ve středním pásmu jsme Tangu nabídli hned třináct ! přesilovek, i když některá vyloučení nešlo považovat za fauly. Naštěstí v bráně nás držel jedinečný Peri, který je momentálně v hledáčku skautů z Německé Spolkové republiky. Není se čemu divit, jeho zákroky za hranicí lidských možností přiváděly šutéry Tanga k šílenství.

Bezgólová první třetina, ve které jsme se ubránili několika oslabením včetně 3 na 5, byla - co se kvality hry týče - jednoznačně lepší ze strany soupeře. První vlaštovky z našich hokejek začaly překvapivě obletovat bránu domácích ve vlastním oslabení hned po přestávce a zařizovala ji provizorně sestavená dvojice Pelech-Mára. Jimi vytvořeného tlaku využil vzápětí z trestné lavice naskakující Jiřin, když se před červenou čarou u mantinelu svým osobitým stylem buldozera zbavil bránícího hráče a hrnul puk radlicí značky CCM přímo na bránu Tanga. S železným klidem si gólmana položil a bekhendem zavěsil pod horní tyč.

Několikrát během druhé i třetí třetiny jsme mohli velmi snadno náskok navýšit, ale impotencí poznamenaní útočníci Mára, Richie i Jiřin nebyli schopni v brankovišti vyloženou šanci využít, Pelech nastřelil tyč, Bobeš ml. několikrát při úniku zapomněl puk za sebou a Rajčák místo kanonády ze slibných pozic raději volil příhry "nikam". To nás mohlo velmi rychle mrzet, protože nebýt Periho, jenž vyšvihl za zápas víc semaforů než je na křižovatkách po celých Klatovech, jistě bychom se vyrovnání nevyhnuli. Naštěstí už dříve zmíněná dvojice Pelech-Mára si porozuměla při přesilovce těsně před koncem druhé části. Po buly, kdy puk přeskočil hokejky třem hráčům připraveným dělovkou jej poslat jako pozdrav až k rolbařům do dílny, ho Mára zatáhl do rohu a bezchybnou asistencí nahrál ideálně postavenému Pelechovi před brankoviště a ten z první nad lapačku zvýšil na 2:0.

Poslední třetina probíhala stejně jako předchozí dvě s jedinou změnou skóre. Čubís zúročil svůj přehled ve hře a prudkým ale zároveň naprosto přesným pasem přes půl hřiště našel Máru u mantinelu podél střídaček vytáčejícího své dva motory do plných obrátek. Naše janovické eso prolétlo za zády všech soupeřů do oblak útočného pásma, vypálilo na cíl nepřítele a trefilo přímo do černého. Střelou mezi brankářovy betony byl určen vítěz této přestřelky a armáda Vačic si připsala další důležité body.

HVĚZDA UTKÁNÍ : Peri

Branky a nahrávky : Mára 1+1, Jiřin 1+0, Pelech 1+0, Čubís 0+1

Zpět