Druhá část sezóny začala výhrou

11.12.2012 10:44

Druhý adventní víkend roku 2012 byl na pořadu pouze jeden zápas a to mezi týmy AHC Vačice v pozici domácích a HC Tomahawks jako hostů. Po předchozí zkušenosti jsme věděli, že není možné podcenit žádný tým, i když se momentálně pohybuje na dně tabulky. Začali jsme tedy zodpovědně, ale nepříjemný soupeř nám hru vůbec nezjednušoval, spíš naopak. Právě proto se hrálo velkou většinu první třetiny bez gólu až do doby, kdy Mára v našem útočném pásmu vrátil puk na volného Čubíse, který dělovkou od modré čáry otevřel skóre zápasu. Dál jsme si vytvářeli slibné šance, ale po střelách, které gólman vesměs vyrážel před sebe, chyběla finální dorážka.

Po rolbě mezi první a druhou třetinou jsme přišli na led nějací omámení, zřejmě únavou po sobotním vysokohorském soustředění, a zmatky na střídačce se jen hromadily. Dalo by se říct, že jedna polovina týmu zapomněla, že není v hledišti, ale na hráčské lavici a ta druhá nezaregistrovala, že se změnily strany. To naštěstí trvalo jen do vyrovnávacího gólu, který si nešťastně za svá záda srazil doposud bezchybný Peri, když jeden napadající Tomahawk rušil rozehrávku našich beků zpoza brány. Probudila nás dravost soupeře a jeho touha urvat první letošní vítězství. To jsme ale nechtěli připustit a hru jsme srovnali. Nicméně prostřední část byla náročná, rychlá a ve většině situací nebezpečná, ale Peri ani jeho protějšek zatím žádné zvýšení skóre nedopustili. Vše vyvrcholilo okamžikem, kdy Váč šest sekund před koncem po buly v útočném pásmu nezachytil puk ani sprintujícího Tomahawka a vše za něj musel hasit Čubís nedovoleným zákrokem, po němž rozhodčí signalizoval trestné střílení. Čaroděj Peri v bráně domácích Vačic zřejmě svým pohledem exekutora zhypnotizoval a ten se do puku tak zamotal, že nakonec ani nezakončil.

Ve druhé minutě poslední třetiny Karkula zatáhl puk za útočnou modrou a z vrcholku kruhu svou typickou ukázkovou střelou pod víko dal Vačicím vedení. Přesně čtyřicet vteřin nato Richie zvyšoval na 3:1 po závaru před gólmanem "sekyrek", přihrál mu dobře zorientovaný Kurťa. Obrátky zápasu se však neměnily a když nejstarší člen HC Tomahawks postavený v ofsajdu po odpískání vystřelil na našeho gólmana, vykoledoval si osobní desetiminutový trest. V průběhu jeho trestu Jiřin navýšil vedení Vačic prudkou ranou z jízdy, kterou se málokdy mýlí. Poztrestaný Tomahawk na trestné lavici pořád protestoval a neslušně apeloval na rozhodčí, až si vysloužil trest OK, po čemž ještě velice nesportovně píchl hokejkou jednoho z rozhodčích. Tím nám nabídl pětiminutovou přesilovku 5 na 4, ve které jsme pěkně kombinovali v útočné třetině. Gól zaznamenal až Mára, když se po soupeřově vyhození rozjel s pukem po pravém křídle, napřáhl a síť v brance Tomahawků měla co dělat, aby jeho bombu udržela. Svým prvním gólem za AHC Vačice pro ně stanovil konečný výsledek 5:1.

Kvůli různým dohadům, vylučováním apod. byla hra ukončena cca 3 minuty před oficiálním koncem, protože vypršel čas, který byl na toto utkání vyměřen.

Branky a nahrávky : Mára 1+1, Čubís 1+1, Karkula 1+0, Jiřin 1+0, Richie 1+0, Pelech 0+1, Kurťa 0+1

Zpět