Dokonalý obrat (+Fotogalerie)

22.01.2015 23:02

Skóre zápasu HC 2009 Nýrsko vs. AHC Vačice Klatovy otevřel hned v úvodu Pelech, když rozjetý přes celé hřiště nabil svůj pověstný kanón. Velice rychlou brankou sice nepřekonal stávající Jiřinův rekord, ale úvod to byl vskutku báječný. O tři minuty později byl Pelech totiž znovu v akci, tentokrát přihrával Márovi na levé křídlo a ten krásnou ranou z první zvýšil vedení Vačic na 2:0.

Objev roku 2008 Český slavík Marek Ztracený, v hledišti ověnčený klubovými předměty AHC Vačice, musel mít ze svého favorita patřičnou radost.

Z nadějně rozjetého a zdánlivě pohodového výsledku se ale během několika minut stal boj o výsledek. Nýrsko ještě v první třetině nevyužilo přesilovku 5 na 3, ale následně při plném počtu hráčů na ledě snížilo na těsný výsledek 2:1. Ve druhé části již využilo nabídnutou přesilovku, tentokrát 5 na 4, a srovnalo dílčí stav. Vačice sice měly také spoustu přesilovek, ale prozatím žádnou neproměnilo v gólový zisk. Bělda dokonce mohl přispět brankou při trestném střílení, ale ani on puk do sítě nedostal. Těsně po jeho nájezdu se však opět radovalo Nýrsko a přiklonilo si vítězství blíže na svou stranu. 

Po této třetině se ovšem prokázal Čubísův cit pro hru, během přestávky zamíchal sestavou Vačic a poslední dějství bylo čistě v jejich režii. Vačice v novém složení jednoznačně dominovaly a závěrečnou třetinu vyhrály 5:0. Gólové kombinace dvojice Smotl-Bendýs byly výstavou těchto minut a série přihrávek na jeden dotek měly veliký úspěch nejen v hledišti.

Oranžoví tedy ukázkově otočili zápas, který si sami zdramatizovali nedůslednou hrou a Nýrsko, které je teď po příchodu několika posil ještě silnější než dříve, odešlo z domácího prostředí poraženo 3:7.

Branky a nahrávky : Bendýs (2+1), Pelech (1+2), Bělda (1+1), Smotl (1+1), Mára (1+0), Karkula (1+0), Jiřin (0+1), Milan M. (0+1)

Kliknutím na obrázek otevřete fotografie z utkání.

Zpět