Desítka na kontě

07.03.2016 18:49

Největším nedostatkem hráčů je v letošní sezóně postižen jednoznačně HC Tomahawks, jehož část se loni odpojila a přestoupila do nově vznikajícího družstva. Málokdy je vidět zelené Tomahawky v sestavě čítající více než deset hokejistů a nejinak tomu bylo i v utkání proti hostujícím Vačicím. Domácí nicméně stejně jako vždy nastoupili s nadšením a zdravým odhodláním, i když nabitá soupiska Vačic slibovala od začátku nepříjemný debakl.

 

Ale nenechme se mýlit, byly to právě Tomahawky, které se skvěle chytajícím gólmanem za zády otevřely skóre. Předcházela tomu hrubá chyba v rozehrávce oranžových. Kdybychom počítali vytvořené šance, Vačice by drtivým rozdílem vedly, ale v hokeji se počítají góly a těch v tuhle chvíli měly Tomahawky o jeden víc.

Každý útok favorizovaného týmu měl za střídání minimálně jednu možnost ke skórování, ale brankoviště soupeře bylo jako zakleté. Ani ty nejvyloženější akce neprošly přes ochranné magnetické pole indiánské svatyně za gólmanova záda.

 

Na vyrovnání bylo zapotřebí nejen rychlosti a tvrdosti, ale zejména zkušeností a těch má Čubís dost a dost. Po přihrávce si najel do volného prostoru a svižnou střelou srovnal momentální výsledek.

Další góly na sebe nenechaly dlouho čekat a zejména naše nejsilnější pětka udržovala vytrvalého brankáře Tomahawků pod palbou. Chytal skutečně výborně.

Ale jak už to bývá, s nízkým počtem hráčů rychle ubývá sil a domácí neměly dostatek potřebné energie, aby se mohli důkladně bránit.

 

Proto se Tomahawkům letos ani potřetí nepodařilo obrat loňského vicemistra o body a Vačicím podlehli vysoko 1:10.

Zpět