Děkovačka divákům a vychytaná nula

26.11.2012 13:54

 

Vačice za sebou uzavřely první část sezóny vítězným zápasem proti HC Kinetic, zápasem, který se zapsal do kroniky našeho klubu několika zlatými milníky. Hned zpočátku je ale třeba zdůraznit, že výsledek i připsané dva body jsou z obrovské části zásluhou našeho vynikajícího gólmana Periho a jeho brilantních zákroků.

Utkání začínalo v 17,00 a jako již tradičně mělo značnou podporu příznivců Vačic v hledišti. Soupeř, o kterém víme, že hraje nebezpečný hokej založený především na brejcích, zaznamenal několik bodů v předchozích kolech i proti nejlepším týmům z celé ligy a o body chtěl obrat i nás, což bylo patrné hned po úvodní buly. Peri měl v prvních minutách více práce než jeho protivník z Kinetiku, za zmínku rozhodně stojí ukázkový semafor jako vystřižený z brankářské učebnice. Tyto úspěšné zákroky utvrdily Periho v jeho jistotě a na jeho výkonu by těžko někdo našel sebemenší chybičku.

Úvodní část jsme vyhráli 1:0 po Bobšově střele, asistenci si připsal a bojovností celou akci připravil Karkula. Nicméně hra byla velice vyrovnaná a Kinetic co chvíli hrozil z brejkových přečíslení při hře 5 na 5 a hlavně v přesilovkách, kterých jsme Kinetiku nabídli v první a druhé třetině hned pět. Na obou stranách se objevily i převahy pěti proti třem, nikdo však nedokázal jedinou početní výhodu proměnit.

Navýšení náskoku na 2:0 přišlo na začátku druhé části z hole Richieho, jenž přečetl hru v absolutním zmatku před soupeřovou brankou a ve změti sedmi hráčů dorazil puk do sítě. Šancí dále neubývalo, Jiřin a Pelech několikrát napřáhli k prudké střele, ale výsledkem byly pouze šrámy na mantinelech a plexiskle za brankou. Neujal se ani Šozdův průnik nebo Mildova chytrá zadovka zpoza brány. Několik po sobě jdoucích vyloučení způsobilo chaos při střídání a zmatky ve vlastních řadách a tak začal být soupeř lepší a aktivnější, dokonce více bojoval, ale v cestě za snížením mu stál brankář Peri.

Až přestávka nám umožnila srovnat si hru nejen na kluzišti ale i v hlavách a do poslední třetiny jsme nastoupili s tím, že budeme hrát disciplinovaně, pokusíme se přidat třetí gól a rozhodnout tak celý zápas. Nebylo to ale vůbec snadné, zvlášť nám všem zatrnulo po faulech Čubíse a Pelecha, kteří na poslední chvíli nedovolenými zákroky hasili jasné gólové šance Kinetiku. Po obou přečinech proti pravidlům bylo sudím nařízeno trestné střílení, exekutoři hostů si ale na Perim vylámali všechny zuby a nesnížili. Nedlouho nato Pája K., po perfektní křižné přihrávce našeho velezkušeného zadáka Čubíse, předvedl dvě kličky do středu hřiště, zbavil se obránců a tváří v tvář brankáři skóroval švihem nad jeho lapačku. 3:0.

Posledních pár minut jsme odbránili a po ukončujícím hvizdu se mohli potěšit s bezchybným čáryfukem Perim, jenž poprvé v sezóně nepustil jediný puk za svá záda, uhájil čisté konto a vyčaroval Vačicím celkové vedení po první části ligy ŠLAH.

Velký dík patří i věrným fanouškům, kteří nás pravidelně podporují a podílejí se tím velkou měrou na úspěších Vačic, proto i jim všichni naši hráči, jako jediní v lize, poděkovali extraligovými gesty a pokřiky směrem k oběma stranám tribuny.

Děkujeme.

Branky a nahrávky : Bobeš ml. 1+0, Richie 1+0, Pája K. 1+0, Karkula 0+1, Šozda 0+1, Čubís 0+1

Zpět