Cesta v nedohlednu

27.01.2014 13:51

Přestože Vačice vstoupily v neděli do zápasu proti Čápům sebevědomě, nepodařilo se jim zopakovat vítězný úspěch z předchozího vzájemného zápasu. Průběh a výsledek utkání pramenil z té nejzákladnější hokejové činnosti - bruslení. Čápi bruslili, vytvářeli si tedy šance a v pěti případech je využili. Vačice nebruslily, tlak tím pádem nevyvinuly a i v obranné části kluziště byly o krok pomalejší. Mochtínsko-bolešinský soupeř byl jednoduše ve všech fázích utkání lepší, na čemž se shodli nejen novináři, ale i diváci.

První gól inkasovaly Vačice po chybném střídání, když útočníci odjeli ze hřiště, přestože soupeř byl v držení puku na červené čáře. V nastalé situaci 3 na 1 neměli Čápi problém skórovat. Druhý přidali v přesilovce 5 na 3 a s oranžovými to začalo vypadat bledě. Ne kvůli dvougólovému rozdílu, taková ztráta se dá v hokeji běžně smazat, ale kvůli přístupu, kterým se klatovští letos prezentují. Chtějí vůbec vyhrávat ? Mají chuť o vítězství bojovat ? Nebo chodí na led jen proto, že ten den nestihli veřejné bruslení ? Pokud platí rčení "kde je vůle, tam je cesta", tak Vačice mají letos k cestě krutě daleko. Pět možná šest hráčů dává týmu všechny své silové rezervy, ale pokud chtějí figurovat jako tým, musí zabrat všichni do jednoho.

Jiřin je dříč od A do Z, proto ve vlastním oslabení vybojoval trestné střílení. Byl faulován ve chvíli, kdy mezi ním a brankářem nebyla žádná jiná překážka a sudí zkřížil ruce nad hlavou. Jiřin brilantním blafákem nájezd proměnil a přiblížil Vačice k vyrovnání. Jenže styl hry zůstal nezměněn a tak Čápi brzo odskočili znovu na rozdíl dvou a pak i tří branek. Snížení na 4:2 přišlo ještě ve druhé třetině a znovu po samostatné akci Jiřina, když z jízdy vypálil od modré čáry, ale to vše jenom podtrhuje, že oranžovým chyběl týmový zápal, byla to hra jednotlivců. Není se tedy čemu divit, když Čápi půl minuty nato opět potvrdili své tříbrankové vedení, které se už ve třetí třetině nezměnilo.

Utkání jako takové proběhlo v klidu bez zbytečných nebezpečných střetů a všichni přihlížející museli po konečném hvizdu uznat, že Čápi vyhráli zaslouženě 5:2.

Branky a nahrávky : Jiřin (2+0)

Zpět