Cenná výhra

25.11.2013 16:29

Po týdenní odmlce se AHC Vačice Klatovy dostaly ke slovu v sobotu 23.11. odpoledne. Soupeřem jim byli důrazní a v letošní sezóně velice úspěšní HC Čápi. Z pohledu Vačic byl tento zápas nesmírně důležitý, pokud se chtěly udržet oběma vedoucím týmům (HC Vizi a HC Čápi) na dostřel. Mistři loňského ročníku zahájili v pozici domácích se třemi kompletními řadami a Perim v bráně.

Čápi, uchlácholení snadnou výhrou z předchozího vzájemného střetu, začali vlažně a Vačice měly velkou většinu první třetiny navrch, což v desáté minutě v přesilovce podtrhl svým premiérovým gólem v oranžových barvách Smotl. Všechny formace domácích pracovaly zodpovědně a střídavě s obrannou činností si vytvářely možnosti ke střelbě na soupeřovu bránu. Minutu po úvodní brance se Richiemu hrajícímu na postu středního útočníka podařilo zvýšit chytrou žabičkou k levé tyči. Ovšem nebýt Periho, který zastavil všechny pokusy Čápů, první třetina by jistě 2:0 neskončila. A tím nápor hostů teprve začínal.

Přelom první a druhé části bránili domácí v oslabení čtyř proti pěti a Čápi početní výhodu dokázali využít. Záhy ovšem odpověděl Pelech. Jeho pumelice středního a dlouhého doletu už konečně nacházejí cíl a končí v síti. Tentokrát Pelech zvýšil na 3:1 a zapsal se do listiny střelců ve druhém zápase v řadě. Herně byl zápas opět těžký, ale ubylo nepříjemných tvrdých a nebezpečných osobních soubojů, proto rozhodčí udělili pouze čtyři menší tresty na každé straně. Tím se otevíraly prostory pro kombinaci a jednu učebnicovou předvedla dvojice křídel Číža - Jiřin. Prvně jmenovaný vedl akci 2 na 1 po levém křídle a na opačném pólu měl v rychlosti připraveného Jiřina, který vždycky bojuje až do posledního dechu. Timing přihrávky měl Číža vyladěný na milisekundy a tuto přesnou pobídku Jiřin zavěsil bekhendem pod horní tyč. Prostřední třetina skončila 4:1 a do té poslední jistě dají Čápi vše.

Zvýšení tlaku hostů bylo znát, ale Karkulova trojka s neúnavným Jiřinem a Čížou na křídlech si věděla rady, jak přibrzdit Čápům rozehrávku. Dařilo se to i útoku vedeným Pájou, ale Richieho formace začínala být pod stálým tlakem a ve 36. minutě inkasovala. Začínalo jít do tuhého, protože hokejisté Čápů umí chytit šanci do zobáku a Peri měl hodně práce udržet puk před brankovou čarou. Tyto situace mu ale vyhovují a jsou na nich nejlépe vidět jeho kvality. Dvakrát Čápům svou levačkou rozsvítil červenou na semaforu, jindy jim zatáhl za ruční brzdu rozklekem přes celou šířku brankoviště. V závěru třetiny bylo tedy nutné zkvalitnit výkony v obranném pásmu, a tak Vačice daly více prostoru Karkulově a Pájově lajně.

Nakonec ani power-play Čápům nepomohla ke zkorigování výsledku a AHC Vačice Klatovy vybojovaly cenné vítězství 4:2. Tým dobře šlapal a budeme si jenom přát, aby to tak bylo i v příštích zápasech. Hned ten další naše kluky čeká proti HC Tango, kam na trenérskou lavici usedl Proužek a jeho vedení je doposud úspěšné. Pojďme podpořit naše barvy a ukázat Tangu pořádný gólový tanec !

Branky a nahrávky : Smotl (1+0), Richie (1+0), Pelech (1+0), Jiřin (1+0), Rajčák (0+1), Číža (0+1)

HVĚZDA UTKÁNÍ : JIŘIN

Zpět