Bitva o první příčku

18.03.2013 16:19

 

Utkání odehrané v neděli 17.3. mezi AHC Vačice Klatovy a HC Vizi Auto bylo atraktivní ze dvou důvodů. Jednak se v něm rozhodovalo, který z týmů obsadí dvě kola před koncem sezóny průběžné první místo v tabulce a za druhé se vedoucí obou týmů přátelsky dohodli, že povolí start Petra Bělíka za AHC Vačice a Jiřího Kobzíka za HC Vizi. Tito hráči jsou totiž v nástupu za své týmy limitováni pravidly ligy díky svým hokejovým zkušenostem z let minulých. První jmenovaný bohužel onemocněl a tak jako tahák zápasu skočil na led jenom Jiří Kobzík.

Souboj prozatím prvního a druhého týmu ligy sliboval těžké a divácky zajímavé utkání a to se také potvrdilo hned v úvodních vteřinách - Vizi Auto po vyhrané buly vstoupilo do zápasu na plné obrátky a tempo bylo od začátku obrovské. Strážce svatyně hostů Peri Vačice několika zákroky podržel a tak útočníci měli dostatek klidu, aby se zaměřili na svou práci - tlak na soupeřovu bránu. A to se nepodařilo nikomu jinému než bojovníkovi Jiřinovi, který si sebral o mantinel nahozený puk a střelou za gólmanova záda poprvé rozjásal věrné fanoušky Vačic, kterých byla v hledišti jasná převaha. I když boj byl z velké většiny čistý, hra se nevyhnula vyloučením a první putoval za katr hráč domácích HC Vizi. Hosté si v ní ale mnoho vyložených šancí nevytvořili a chvíli po jejím skončení si zahráli oslabení i oni. Přesilovce se ubránili a těsně po jejím skončení se ukázkovou akcí předvedla druhá řada. Čubís ji začal rozehrávkou na Rajčáka, ten posunul na Páju, tělem mu odstavil bránícího hráče a náš centr už měl cestu volnou. Technickou střelou zvýšil na 0:2. HC Vizi se v první třetině podařilo snížit lehkou střelou po zemi od modré čáry, kterou brankář Vačic i přes čistý výhled nechal projít do sítě podél tyčky.

Start do druhé části patřil jednoznačně Vizi, možná pět minut se hrálo výhradně v jejich útočném pásmu. Z toho logicky vyplýval drtivý tlak před bránou oranžových a tvrdé osobní souboje, ale Peri žádnou změnu skóre nepřipustil a dokonce ani nikdo nebyl vyloučen. Vačice si po polovině zápasu vybojovali nějaké nadějné šance, ale chyběl důraz a přesnost v koncovce.

Poslední díl této trilogie měli všichni z našich hráčů jasný úkol a nechtěli hokejistům soupeře dovolit obrat zápasu. Bohužel při nás v klíčových okamžicích nestálo štěstí a objevily se i nějaké chyby, které znamenaly vyrovnání a následně i vedení HC Vizi. Vlastní těžce vydřené možnosti jsme nevyužili a po hrubce při rozehrávce na obranné modré čáře jsme nabídli protivníkům vyloženou šanci, po které jsme přišli o jednobrankový náskok. V další fázi zápasu jsme museli čelit častým nájezdům útočících dvojic a trojic HC Vizi, ale Peri ve spolupráci se zadáky držel výsledek nerozhodný. Na druhé straně Šozda, Mára, Čubís a Jiřin promarnili dobré gólovky, které si sami vytvořili. A tak přišel trest v podobě dvou nešťastných vlastních gólů, které padly odrazem od bruslí hráčů bojujících ve vlastním brankovišti.

A tak i přesto, že tým Vačic vsítil celkem čtyři branky, prohrál v atraktivním, velice hokejovém a pohledném zápase 2:4 a musel přenechat vedoucí příčku svým přemožitelům.

Branky a nahrávky : Jiřin 1+0, Pája 1+0, Rajčák 0+1

Zpět