Bez gólu se vyhrát nedá

23.09.2013 15:11

 

Ve druhém dílu sezóny ŠLAH 2013/2014 se Vačice střetly se známým neoblíbeným soupeřem, který od letoška nese nové jméno HC Čápi. I když začátek zápasu vypadal vyrovnaně, Vačice nedokázaly držet s domácím soupeřem tempo a s přibývajícím časem si Čápové vytvářeli větší a větší tlak. Branku Vačic ale hájil skvělý Peri, který inkasoval poprvé v osmé minutě, kdy tečovaná žabka těsně nadskočila jeho beton. Výkon Vačic se diametrálně lišil od loňské sezóny, ve které byly vzájemné duely vyrovnané jak na ledě, tak výsledkově. Nepříjemný soupeř nás dál přehrával zejména proto, že my jsme mu to umožnili. Nenapadali jsme jeho rozehrávku, nebránili útočící hráče, kteří pak snadno vjížděli do našeho obranného pásma v plných rychlostech. Peri zatím všechny pokusy domácích hasil a svými zákroky dával týmu šanci na vyrovnání. Útok Vačic byl ale impotentní, střelba téměř nulová a od poloviny zápasu se zdálo, že jim chyběla chuť nejen vyhrát, ale i hrát. Včerejší bitva nebyla týmová práce, ale marná snaha několika jednotlivců.

Těžké chvíle obránců stupňovaly napětí i zákroky, které musely používat k umravnění dorážejících Čápů. Jejich odpověď byla ale několikanásobně větší včetně několika hraničních hrubých faulů, které měly být trestány mnohem přísněji než menšími tresty. Podstatné ale je, že Vačice žádnou z nabídnutých přesilovek nedokázaly zúročit ve svůj prospěch ani si vytvořit sebemenší tlak a koncem druhé třetiny znovu inkasovaly. Nahození od modré se otřelo o hůl jednoho z našich obránců a vyhlo se Periho nastavené lapačce.

Před posledním gólem ve třetí části měl náš brankář Peri ztíženou práci nepříjemnými ataky od clonících Čápů. Některé z nich byly tak silné, že těsně po tom, co jedna z dorážek skončila za jeho zády, Peri vyjel z brány, aby si s jedním z provinilých vyřídil účty. Ten se neváhal na našeho brankáře obořit a dokonce se ho dotknout. To už nevydržel Karkula, vletěl do hloučku hráčů, jednoho z domácích srazil krosčekem a druhého nekompromisně poslal k ledu pěstí. S rukama připravenýma shodit rukavice čekal, že se mu někdo z aktérů postaví, ale soupeři se k níčemu neměli, a tak s trestem vyloučení do konce utkání odcházel sám.

Zbylé minuty se dohrávaly za neměnné situace, nebojovné Vačice pod tlakem Čápů. Takovým stylem se vítězit nedá, proto si odnesly první historickou prohru s nulou a to 0:3.

 

Zpět