100. gól sezóny

31.03.2015 21:24

Číslovkou 100 se do papírových statistik zapsal zápas HC Tomahawks - AHC Vačice hned dvakrát. Jednak to byl stý ligový zápas, což není nic mimořádného, ale stý byl také gól, který v tomto duelu Vačice vstřelily. Autorem jubilejní branky byl Smotl a přispěl tak k dalšímu milníku, kterého Vačice ve své historii dosáhly - zatím nikdy předtím nedokázaly překonat hranici 100 gólů v jedné sezóně.

Hru měli hosté rozvrženou stejně rovnoměrně, jako zvyšování skóre a záda každé pětici hráčů na ledě kryl Peri zvaný Neprůstřelný. Na první ani druhou branku jsme nečekali dlouho, Jiřin propálil brankáře Tomahawků hned v první minutě a Bělda individuální akcí zvyšoval v minutě druhé. Do první sirény se trefil ještě Smotl a vnesl na střídačku Vačic ještě více klidu.

Po změně stran byly Tomahawky o něco nebezpečnější, ale obránci a hlavně Peri fungovali spolehlivě. Ke slovu se pak mohl přihlásit Rajčák, který svůj dobrý výkon podtrhl čtvrtým gólem do sítě domácích a pátý, již zmíněný stý gól celkově, vsítil Smotl po pěkné kombinaci s Márou. Přestože HC Tomahawks jsou kvalitním soupeřem, pětigólový náskok se těžko maže a Vačice nehodlaly ze svého tempa ubrat nejen kvůli důležitým bodům do tabulky, ale i pro Periho, jenž si po skončení zápasu vyryl do hokejky osmý zářez na znamení vychytaného čistého konta.

Ještě předtím, než si náčelníci obou týmů společně vykouřili dýmku míru, nechal Bendýs promluvit svou kouzelnou pušku a vystřelil si na území Tomahawků trofej v podobě šestého gólu. Bledé tváře zvítězily 6:0 a odvážejí si z divokého západu dva cenné body.

Branky a nahrávky : Smotl (2+1), Bendýs (1+1), Jiřin (1+0), Bělda (1+0), Rajčák (1+0), Mára (0+1), Milan M. (0+1), Čubís (0+1)

Zajímavosti : Vačice daly stý gól v sezóně, Peri vychytal osmou nulu

Zpět