Zvířecí souboj

04.03.2013 19:18

 

Za zvířecí souboj by se dal považovat zápas, který jsme viděli v neděli 3.3. na klatovském zimním stadionu, kde se utkali Vačice a Čápi. Muži s opeřeným znakem na prsou na ledě létali a místy byli všude, ale čtyřnozí dravci jim přistřihli křídélka a ulovili velice cenné vítězství. Navíc to bylo poprvé v historii, co se podařilo sebrat týmu AHC Čáp Auto všechny body.

Začalo se svižně a na hráčích vůbec nebyla znát nervozita z důležitosti zápasu. První minuty ovšem patřily hostujícím Čápům, jejichž nekrytý hráč dorazil puk nastřelený na branku a hned v úvodu vnesli více klidu na své hokejky. Tím znovu Vačicím dokázali, že dnešní duel nebude ani v nejmenším odpočinkovou procházkou, ale tvrdá a náročná bitva o body a přiměli je více se soustředit a snažit. Dvojice Kulík – Bobeš si vytvořila potřebný prostor po obou stranách soupeřovy branky, Kulík poslal přihrávku přes celé brankoviště a Bobeš bekhendem vymazal náskok Čápů. Hra byla dále vyrovnaná, na jedné i druhé straně bylo obtížné přejít do útočného pásma s kotoučem na holi a komu se to podařilo, byl vytlačen do rohu a musel čekat tvrdý náraz na hrazení. Jeden z takových střetů byl ovšem za hranicí pravidel a faulovaný Pelech po něm zůstal notnou dobu ležet na ledě s pochroumanou rukou. Po intervenci kapitánova asistenta Richieho a diskusi rozhodčích byl provinilý hostující hráč vyloučen do konce utkání, a protože se tahle situace stala během naší přesilovky, měli jsme minutu před koncem první části možnost ujmout se vedení v početní výhodě 5 na 3. Bohužel jsme ji stejně jako do druhé třetiny pokračující pětiminutovou převahu 5 na 4 nevyužili.

Až těsně po jejím skončení Rajčák zavezl puk přes celé hřiště a za bránou posunul na Páju, který šikovně hledal spoluhráče v ohni brankoviště. Inu – kdo hledá, najde, v našem případě Pája nalezl nekompromisně skórujícího siláka Jiřina. Necelé dvě minuty nato se podobný obrázek opakoval v podání útočníků Bobeš – Karkula a tím druhý jmenovaný člen koncertní ochranky zvýšil na 3:1. A protože Vačicím kryje záda zatím nejlepší gólman celé ligy Peri, byli to opět oni, kdo měnil stav ještě ve druhé třetině. Po vhazování v útočném pásmu se puku chopil bek Venca J., chytře ho tělem pokryl, stáhl ke středu hřiště a nečekaně bekhendem vystřelil. Gól a radost spoluhráčů byla odměnou za odmítnuté pozvání na bigbít předcházející noc.

Do poslední patnáctiminutovky přišel tým Vačic ospalý nebo snad kluci zapomněli nohy v šatně, ale jejich hra byla pomalá, nedbalá a nepřesná. Z toho pochopitelně těžili protivníci, kteří, ač postrádali jednoho z klíčových hráčů, dokázali vycítit příležitost dostat se zpět do zápasu. Jenže bomba z kruhů po vhazování ani střela nepokrytého útočníka tři minuty před koncem už ke zvratu v zápase naštěstí nepomohly, takže AHC Vačice porazil v cestě za titulem poprvé v sezóně i AHC Čáp Auto a to 4:3.

Branky a nahrávky : Bobeš 1+1, Jiřin 1+0, Karkula 1+0, Venca J. 1+0, Pája 0+1, Kulík 0+1

 

Zpět