Výzva nesplněna

03.01.2015 00:20

V polovině prosince nám los určil za soupeře tým, který má letošní sezónu rozjetou nejlépe a to klatovský HC Autokempf, který zatím ani jednou neprohrál. Vačice braly tento zápas nejen jako souboj o dva body do celkového hodnocení, ale i jako výzvu k premiérové porážce Kempfů.

Jak už jsme zvyklí, při střetnutí těchto dvou týmů rozhodčí často vylučují a drží tím silné emoce pod pokličkou. Nejinak tomu bylo v tomto duelu, vyloučených bylo na obou stranách sedm a padl i osobní desetiminutový trest pro hráče HC Autokempf. Všechny tyto aspekty vedly k celkovým průtahům na ledě a vyčleněná hrací doba se dramaticky zkrátila, takže diváci byli ochuzeni o více než šest minut čistého času hry.

To ovšem nic nemění na tom, že Kempfové hráli lépe zejména ve středním pásmu, kde se velmi rychle stahovali k našim útočníkům a nedávali jim čas k průniku do útočné třetiny. Na druhou stranu to bylo odlišné, domácí Vačice nechávaly proniknout dva klíčové hráče soupeře do svého pásma a ti pak kombinovali s kompletní pěticí. Proto se dostali celkem rychle do vedení 1:0 a začátkem druhé části zvýšili na 2:0. V poslední třetině vykřesal naději oranžovým Jiřin, jenž prudkým zrychlením a tvrdou střelou snížil na rozdíl jediné branky. Ale radost se záhy dočista rozplynula, když Vačice při následné hře v oslabení potřetí inkasovaly od nekrytého obránce.

HC Autokempf tedy prodloužil svou neporazitelnost a AHC Vačice Klatovy odešel poražen 1:3.

Branky a nahrávky : Jiřin (1+0)

Zajímavosti : Zápas byl ukončen 6,35 min před koncem (vypršel stanovený čas).

Zpět