Výhra = nejhůř bronz

31.03.2015 21:36

V soutěži, která odměňuje vítězství dvěma body je obvyklé, že nic není definitivně rozhodnuto až do úplného konce a stejně tak je tomu v letošním ročníku ŠLAH. Z aktuální tabulky je sice zřejmé, že prvenství má HC Autokempf v kapse, ale další pozice na bedně jsou zatím bez svých majitelů.

O druhé místo se perou HC Vizi a naši oblíbenci AHC Vačice Klatovy. Podmínkou pro možný zisk stříbrné medaile je vítězství nad HC Kinetic, v opačném případě může hrozit i pád až na čtvrtou příčku (podle výsledků HC Čápů).

Kinetic sice letošní sezónu nemá valné výsledky, ale to neznamená, že ho lze brát na lehkou váhu. Naopak, zvlášť když se jedná o tak mimořádně výsledkově důležité utkání a s ohledem na to, že hrstka hráčů Kinetiku je na technicky vysoké úrovni. Také gólman, který byl v jednom z minulých kol propůjčen do služeb Poběžovic, předvedl, jak nelehké může být ho překonat.

Ale hned při prvním střídání vlítnul na led po měsíční pauze bruslařsky nadržený Šozda a odpálil dynamity ve svých bruslích. Přes střední pásmo nezadržitelně zrychlil a jeho akci dorážel za brankovou čáru Pája. Druhým gólem v první třetině zvyšoval náskok znovu v obraně hrající Smotl. Na pravém hrotu útočného pásma nekrytý dostával příležitosti ke střele – a že vypálit umí, to není třeba zdůrazňovat.

Po několika zbytečných faulech hrál Kinetik v početní výhodě, ale nedařilo se mu usadit v obranném pásmu Vačic. Při hře 5 proti 5 se objevovaly situace, kdy dokázal dostat Vačice pod tlak, ale žádná z akcí nebyla naštěstí gólová. Těsně před koncem druhé třetiny Čubís fauloval na polovině hřiště brejkového hráče, jenž následné trestné střílení se štěstím proměnil.

Z pohledu zápisu trestů hrál tedy Kinetic mnohem slušněji, svou reputaci si ovšem pokazil zhruba tři minuty před koncem, kdy se strhla hromadná bitka, kvůli které byl zápas předčasně ukončen. Pokusy o dorážení a osekávání Periho ve chvílích, kdy měl puk pod svými chrániči, už překročilo únosnou mez. Tento důraz byl opětován důrazem oranžových borců bránících svého brankáře a pěstní souboje byly na světě.

V tu chvíli byl stav 6:1 pro Vačice, které překonaly i poslední překážku před posledním vzájemným soubojem proti HC Vizi, kde se rozhodne o stříbrné a bronzové příčce.

První hvězdou utkání byl z našeho pohledu vyhlášen Bělda za drtivé zápasové nasazení. Jeho tři trefy a jedna asistence jsou toho důkazem.

Branky a nahrávky : Bělda (3+1), Smotl (2+0), Pája (1+0), Jiřin (0+2), Šozda (0+1), Čubís (0+1), Mára (0+1)

Zajímavosti : Vačice po tomto vítězství nemohou odejít hůře než s bronzovou medailí, Bělda vstřelil hattrick

Zpět