Vítězstvím k vítězství !

02.04.2013 16:02

 

Sváteční Velikonoční neděle přinesla nejen poslední den, kdy bylo na klatovském zimáku možné stoupnout na led, ale také dva poslední zápasy letošního ročníku Šumavské ligy amatérského hokeje. A jeden z nich, ten, který nás nejvíce zajímá, byl pro celou sezónu klíčový, rozhodoval totiž o celkovém pořadí první trojice týmů. Pokud by utkání HC 2009 Nýrsko vs. AHC Vačice Klatovy skončilo remízou nebo dokonce vysokou prohrou hostů, skončily by Vačice na druhém resp. třetím místě a to nechtěli dopustit samotní hráči ani fanoušci, kteří dorazili do hlediště ve vysokém počtu, troufám si říct největším v celé sezóně.

Před odchodem z kabin si vzal Čubís slovo a jasně zdůraznil, co všechno můžme dnes získat ale i ztratit, jestli naše práce přinese úspěch a radost nebo zklamání. Takto namotivovaní nastupovali hráči Vačic jeden po druhém na led a chtěli sami sobě dokázat, že jsou tak silní, jak vítězové poháru mají být. Ve ztrhujícím a napínavém zápase, jemuž dělalo publikum Vačic jedinečnou atmosféru, nechyběla tvrdost, vyloučení, góly ani chuť vítězit a přesto nálada mezi oběma mužstvy nebyla vyhrocená. Po přesných zásazích Máry a Páji (2x) jsme vyhráli první třetinu 0:3.

Do další třetiny jsme se nenechali zmást, HC 2009 Nýrsko je kvalitní fyzicky dobře připravený soupeř, což dokazovalo nejen v přesilovkách. Tu nejkritičtější jsme přečkali dokonce s vlatním úspěchem. Při vyloučení Vlčáka za sekání, Váče za zdržování hry a Máry za krosček jsme byli dlouhou dobu v sevření 3 na 5. Nepřesnou rozehrávku Nýrska vystihl Šozda, svou bleskovou rychlostí přebruslil všechny protivníky snažící se puk zachytit a v samostatném úniku krásným blafákem vyfotil Nýrského gólmana a zvýšil na 0:4. Domácím se sice podařilo snížit, jeden gól bylo ovšem maximum, které jim ve skvělé formě připravený Peri dovolil. Pomáhali mu dobře hrající obránci, kteří nedali Nýrsku ani metr ledu zadarmo, Pelech dokonce nehleděl na zranění a obětavě padal do střel.

Ve třetí části ještě náskok Vačic zvýšil Čubís, který několik posledních zápasů ranami z modré čáry ničil holenní chrániče před ním stojících útočníků a konečně jeho kanonáda prošla až do brány. Podobně se prosadil Milan M. a zajistil tak šestý gól. Sedmou kulku z revolvéru AHC Vačice Klatovy vpálil do terče HC 2009 Nýrska Jiřin a nabíjel mu na ni Krakula luxusním pasem do samostatného nájezdu. Jiřin, nejlepší střelec našeho týmu, trefil do černého střelou zápěstím a završil tím dnešní skóre, stanovil celkový počet vstřelených branek na 93 a stejně tak, jako sezónu 2012/2013 gólově otevíral v prvním zápase sezóny, ji posledním gólem letošního ročníku uzavřel.

Celý tým Vačic hrál srdcem, jeden bojoval pro druhého a díky tomu se podařilo ve zlatém zápase deklasovat HC 2009 Nýrsko 7:1. Tímto vítězstvím na druhou zároveň sfoukl svíčku nadějí HC Vizi Auto a AHC Čáp Auto a odstavil je na druhou resp. třetí kolej v celkovém pořadí.

Samostatnou kapitolu by si zasloužili věrní fanoušci týmu AHC Vačice Klatovy. Jejich bubny, trumpety a hlasy ladily lépe než České filharmonii a hnaly hráče kupředu. Bobšův unikátní projev, burcování a neúnavné vyvolávání zvedalo ze sedaček lidi nejspíš v celém Podhůrčí. Povzbudivá hesla napsaná zlatým písmem na plachtě vlastnoručně vyrobené Čubísovou ženou a kreslená vlajka šestileté Vlčákovy dcery společně s přítomností fanynek v oranžových čepicích dodávaly zápasu extraligovou atmosféru. Děkujeme a těšíme se na Vás příští sezónu !!!

Hvězda utkání : TÝM AHC VAČICE KLATOVY

Zpět