Válečné vítězství

21.10.2014 22:42

V letošní sezóně jsem bohužel neměl tu čest vidět hru HC Čápů v jiném zápase než v duelu s Vačicemi, a proto nejsem schopen srovnávat. Ale to, co předvedli stříbrní medailisté v neděli, nebyl hokej, ale prasárna s velkým P ! Tolik vyloučených, že se kolonky vyloučených musely dopisovat, to ŠLAH ještě nezažil. Čápi si samozřejmě neodpustili dva osobní tresty a trest na 5+ do konce utkání za jednoznačně úmyslný likvidační faul na jednu z hvězd Vačic. Osobně by mně zajímalo, jaký názor na tuto zákeřnost má trenér HC Čápů, jejich sponzor a mezinárodní rozhodčí v jedné osobě (viz. www.ahc-capauto.estranky.cz/clanky/sponzori/).  

Ale nezůstaňme jen u toho nepříjemného, Vačice také nehrály svatou válku a na své straně měly rovněž nezvykle mnoho vyloučených. Zápas začal klidně a zajímavě, diváci zpočátku sledovali hokej plný rychlého bruslení, bez kterého proti zkušeným Čápům hrát nejde. Čekalo se na to, kdo dá první gól. Málokdo by ale předpokládal, že se vedení ujmou Vačice při vlastním oslabení. Bendýs se nadechl ke svému sólu právě v okamžiku, kdy Pelechovi odpočítávala časomíra poslední sekundy trestu. Zamíchal s obránci i hostujícím brankářem tak, že se hlediště nestačilo divit. V sedmé minutě se před naším Perim strhla po mírném krosčeku veliká bitka všech deseti hráčů na ledě, která nastartovala následný faulostroj. Hráči, kteří přicházeli na led vystřídat, narušili přehled rozhodčích, a ti sáhli k nezvyklému kroku - vyloučili celé pětičlenné řady u obou mužstev.

Nicméně jak už bylo zpočátku řečeno, domácí Čápi se dopuštěli více prohřešků, a tak si Vačice zanedlouho zahrály přesilovku 5 na 3, ve které Pelech dělovkou od modré čáry zvýšil na 2:0. Následovala přestávka, po které se dal čekat silný nápor Čápů.

Ale necelou minutu a půl po zahájení druhé části skórují znovu Vačice, tentokrát Smotl po vynikající spolupráci s Bendýsem. Krátce nato sice Čápi snížili na 1:3, ale nervozita z výsledku byla v polovině hrací doby na jejich straně znát. Vyvrcholilo to počinem, který zastínil všechny kladné zážitky tohoto utkání, včetně mnoha krásných a přesných zákroků obou brankářů. Hráč s číslem 73 Petr Šantora v prostoru vlastního obranného pásma nevybíravě trefil loktem Bendýse do obličeje a způsobil mu velice nepříjemné krvácivé zranění.

PŘESTOŽE PADL TREST DO KONCE UTKÁNÍ, APELUJI NA CELÉ VEDENÍ LIGY, ABY PODOBNÝM ZÁKROKŮM ZABRÁNILO A VYMÝTILO JE !

Bendýs se po krátkém ošetření na led vrátil a společně s ostatními Vačicemi oplatil příkoří po svém - zavelel svému útoku na zteč a ten vstřelil další tři branky. Dvěma brankami přispěl Smotl a dovršil svůj první letošní hattrick, jednou se trefil Bělda a ve všem měl prsty všudypřítomný Bendýs.

Vačice porazily nepříjemné Čápy 6:1 a u klatovského Stalingradu vyválčily dva body.

Branky a nahrávky : Smotl (3+0), Bendýs (1+2), Bělda (1+1), Pelech (1+0), Váč (0+1)

Zpět