Vačice mistra nezdolaly

07.12.2014 15:50

První osmičku zápasů zakončily Vačice soubojem proti loňskému obhájci HC Vizi Auto. Oba týmy nastoupily v kompletních sestavách včetně velezkušených hráčů jako Vizinger a Kobzík na straně Vizi a Čubís – Potůček na straně Vačic. Když se tato čtyřka sešla na ledě, bylo se na co dívat a troufám si tvrdit, že minimálně jeden z těchto hokejistů bude nominován do plánované all-stars game.

Nicméně pro Vačice zápas nezačal dobře, po chybě v obraně se hráči Vizi dostali do vedení už ve druhé minutě. Za necelou minutu už byl stav znovu nerozhodný, na 1:1 vyrovnával rychlík Šozda pěkným švihem do horního prostoru brány. Nebyl to ale zápas jaký bychom rádi viděli, Vizi Auto mělo výrazně navrch a jeho rychlý přechod přes střední pásmo dělal Vačicím největší potíže.

Nejsilnější řada oranžových, která zvláště před tímto utkáním měla na bedrech největší díl odpovědnosti, se nemohla prosadit a nedokázala si do poloviny základní hrací doby vytvořit výraznější tlak. Obránci Vizi důkladně čistili prostor ve své třetině a střely z dálky, byť velice tvrdé, branku soupeře neohrozily.

Bylo to tedy HC Vizi, kdo navyšovalo skóre a to hned dvakrát v prostředním dějství. Tento stav pět minut před finální sirénou korigoval Milda na 3:2 z pohledu Vizi, a přestože Vačice byly v tu dobu o něco lepším týmem na ledě, už se nedokázaly nadechnout k vyrovnání. Rozhodčí navíc z časových důvodů ukončili zápas dříve a tím se gólový i bodový výčet definitivně zastavil na druhé prohře Vačic v této sezóně.

Branky a nahrávky : Šozda (1+0), Milda (1+0), Karkula (0+1), Milan M. (0+1)

Zpět