STŘÍBRO !!

31.03.2015 21:57

Jako správné hokejové vyvrcholení a drama až do úplného konce sezóny byl označován zápas HC Vizi Auto versus AHC Vačice Klatovy. Oba dva týmy během letošního ročníku uhrály naprosto shodný počet bodů za stejný počet výher, remíz i proher a usídlily se na stejné druhé resp. třetí příčce. Poslední vzájemný zápas měl rozhodnout o tom, který mančaft získá kov cennější.
Loňský mistr měl cestu ke stříbru o krůček delší, v úvahu pro něj přicházela pouze výhra, kdežto Vačicím by stačila díky lepšímu skóre i remíza. S takovými kalkulacemi se ale nedá hrát, na ledě ze sebe musí každý hráč vydat maximum a snažit se zápas jednoznačně vyhrát.

První buly vyhráli hráči Vizi a roztočili svoji ofenzivu. Vačice byly ale připravené, nechtěly inkasovat jako první a už vůbec ne hned v úvodu zápasu, protože jakýkoliv náskok by si soupeř dokázal velice dobře pohlídat. Situace byla ale naprosto jiná. Po prvním střídání se dostal k odraženému puku Šozda a plnou rychlostí vyrazil k bráně Vizi. V jeho očích jsem zahlédl nerozhodnost nad zakončením, jestli blafák nebo střelu, ale v poslední chvíli měl jasno a tahem mířil nad gólmanovu lapačku. Vačice ve druhé minutě zápasu vedly 1:0.
Do poslední sirény zbývala spousta času a ubránit se nebezpečným akcím Vizi, zejména jejich důrazné hře v brankovišti, bylo čím dál náročnější. Ale Vačice také vytahovaly drápky, obránci několikrát slibně pálili a útočnici měli zajímavé příležitosti z dorážek.

Začátkem druhé třetiny už našla jedna z mnoha akcí Vizi svůj cíl a bylo vyrovnáno. Zhruba tři minuty nato se však znovu rozjásala střídačka Vačic, když Jiřin dorážel puk do prázdné brány po Běldově šikovné střele. Soupeř ovšem bleskurychle srovnal skóre, po nešťastně odraženém puku ve středním pásmu proměnil útočník Vizi svůj brejk.

Do poslední třetiny sezóny nastupovala obě družstva za nerozhodného stavu a bylo jasné, že to nebude procházka růžovou zahradou. I přes dvě nešťastné situace, za které hrálo AutoVizi ke konci zápasu oprávněné přesilovky, se Vačice dokázaly ubránit a remíza 2:2 hrála v jejich prospěch.
Nakonec se po dalším faulu, tentokrát na druhé straně, síly na ledě vyrovnaly a závěrečné vteřiny se dohrály ve čtyřech bez jakékoliv gólové změny.

AHC Vačice se tímto nerozhodným výsledkem posunuly díky lepšímu skóre na konečnou fantastickou druhou příčku.
Velikou zásluhu na tom má náš gólman Peri, který svůj tým dokonale podržel nejen v tomto zápase a za své výkony a statistiky úspěšnosti bude pravděpodobně vyhlášen nejlepším gólmanem celé ligy.

Branky a nahrávky : Šozda (1+0), Jiřin (1+0), Bělda (0+1)

Zpět