Souboj za plný počet bodů

17.10.2014 17:43

Jediným zápasem, ve kterém se proti sobě postavila mužstva HC Tango a AHC Vačice, pokračovala minulý týden hokejová liga ŠLAH. Vstup do utkání vyšel přímo skvěle hostujícím Vačicím. Jiřin se po prohrané úvodní buly zmocnil puku ometeného o mantinel, vyrazil svým přímočarým stylem do útoku a od modré čáry tvrdě vypálil. Tahle rána namohla v teprve dvcacáté sekundě první třetiny skončit nikde jinde než v síti a Jiřin svým prvním gólem v letošní sezóně překonal vlastní klubový rekord v rychlosti vstřelené branky. (Loni v listopadu vsítil Tomahawkům gól po 21 sekundách).

To bylo co se týče branek na dlouhou dobu vše, přestože oba týmy hrály zajímavý útočný hokej s mnoha přesilovkami. Vačice dokonce měly hned v první části dvě početní výhody 5 na 3, ale ani v těchto situacích nezvýšily svůj náskok. Šancí bylo nepřeberně, i Tango prováhalo své přesilovky a oba brankáři předváděli své nejlepší dovednosti. Zejména Peri byl při zákrocích velice jistý, všechny střely pečlivě skryl ve své výstroji a nedal tak soupeři žádnou šanci k dorážce.

Druhá třetina měla stejný průběh jako její předchůdkyně, diváci viděli pěkný hokej, ale stav branek se zatím neměnil, Vačice stále vedly 1:0.

Se skóre zahýbala až část poslední. Tango se vymanilo z tlaku Běldovy formace, ale oranžoví stále drželi střední pásmo. Hned po tom, co Bendýs vyjel z ofsajdového postavení, dostal na modrou čáru přihrávku od Váče, proklouznul mezi dvěma hráči Tanga a středem mířil sám na brankáře. Takovéto šance "zelená helma" bez zaváhání proměňuje, a tak Vačice vedly 2:0. Vyloučení jsou ale naším stálým nešvarem, i když na ledě zrovna není Potok, který měl jeden zápas stop za osobní trest. V dalším dvojnásobném oslabení 3 na 5 Tango po dorážce snížilo na 1:2. Vačicím ale vrátil dvoubrankové vedení Venca J., jenž skóroval nekompromisní pumelicí z pravého rohu útočného pásma.

Celý výsledek pečetil střelou přes třičtvrtě hriště Bendýs, když se Tango pokoušelo o zvrat zápasu při hře bez brankáře. Prázdnou klec bezchybně trefil, v prvním svém zápase dal dva góly a uzavřel skóre duelu HC Tango - AHC Vačice na 1:4.

Branky a nahrávky : Bendýs (2+0), Jiřin (1+0), Venca J. (1+0), Milan M. (0+1), Váč (0+1)

Zpět