Sedmé kolo, sedm gólů

19.11.2014 23:22
Zápas, který s sebou přinesl spoustu kontroverzních názorů i divoké diskuze, odehrály Vačice proti houževnatému soupeři HC Kinetic. Přesto, nebo snad právě proto, že Kinetik letos ještě nebodoval, se dal z jejich strany čekat tlak, který by ústil v premiérovou výhru. 
 
Žádný velký nápor se ale ani z jedné stran nekonal a hokej to byl celkově nekoukatelný. Bylo sice zajímavé sledovat některé kombinace útočících hráčů, ale ty byly spíše výjimečné. Zákroky gólmanů byly také efektní více esteticky než účinně. Ale skóre k radosti většiny přihlížejících otevřely Vačice a to velice brzy. Bělda byl faulován v samostatné akci a rozhodčí zkříženýma rukama nad hlavou potrestal tento zákrok trestným střílením. A sám Bělda 56 vteřin po zahájení duelu nezaváhal. Další branku do sítě Kinetiku přidal v klasické přesilovce Čubís, který nezvykle nastoupil v roli centra a je třeba říci, že se s ní popasoval na jedničku. Nejen že zužitkoval v tomto případě pobídku od Smotla, ale v závěru zápasu uzavíral bilanci po nahrávce od Jiřina. 
 
Vyloučených nebylo mnoho, na poměry poslední doby velice málo - po třech na každé straně. Rozdíl byl ovšem v tom, že Vačice dva fauly potrestaly gólem, Kinetic nikoliv. I když hosté několikrát pohrozili gólovou šancí, která zamotala hlavy obráncům oranžových, puk se jim za gólmanova záda dostat nepodařilo, a tak góly přidávaly jen Vačice. Shodně dvakrát se trefili Smotl a Bendýs.
Tím pádem i přes žádný zázračný tlak nebo absolutní převahu zvítězily Vačice nad Kinetikem 7:0.
 
Během následujících dnů se objevily otázky nad tím, nač jsou v lize pravidla, když nejsou respektována - za Kinetic totiž nastoupil hráč, který měl za nepřiměřený zákrok v minulém utkání stopku. A jako další téma diskuzních serverů byla přítomnost hráčů s bohatší hokejovou minulostí. Je nadmíru jasné, že v tomto případě byl startérem nepokojů náš úspěšný střelec Bendýs. Jeho účast však neporušuje žádné z pravidel ŠLAH pro tento ročník, tudíž není nutné věnovat planým protestům sebemenší váhu.
 
Branky a nahrávky : Bendýs (2+1), Smotl (2+1), Čubís (2+0), Bělda (1+0), Jiřin (0+1)
 
Zpět