Rozkaz zněl jasně - nesmí projet za žádnou cenu

25.02.2013 10:16

 

Počtvrté v sezóně si tým AHC Vačice s Perim v bráně vychutnal čisté konto a v nedělním utkání rozstřílel HC Tango 8:0. Začátek duelu byl celkem vyrovnaný, žádný z týmů nechtěl udělat hrubku, která by mohla poslat soupeře do vedení. Ale hráči v oranžových barvách byli bojovnější a své šance si vytvářeli i přes odpor Tanga. Jiřin zahájil brankovou nadílku už v šesté minutě, když po Váčově přihrávce razantně nahodil puk na gólmana a ten jej procedil za svá záda. Tlak Vačic neustával, ba dokonce mohl ještě několikrát během první třetiny vyústit v další navýšení skóre, ale dorážející hráči, např. Kulík, nepochopitelně minuli ze dvou metrů dokořán otevřenou bránu. Tuto konkrétní situaci skvěle vybojoval Karkula. Pája s Márou a Rajčákem na křídlech se rychlými a přesnými kombinacemi dostávali do velice slibných příležitostí a přestože koncovka zatím nevycházela, jejich pohledné akce byla radost sledovat.

V poslední minutě úvodního dílu byl vyloučen Bobeš a ve čtyřech jsme nastoupili i do části druhé. Hra se lehce přiostřila, naši ramenáči si nenechali nic líbit a tím jsme poskytli Tangu čtyři výhody jednoho muže v poli navíc, v jednom případě dokonce dvou. Při oslabeních jsme si dvojnásob uvědomovali Čubísovy předzápasové instrukce pro obrannou činnost. Rozkaz - ten zněl jasně - nesmí projet za žádnou cenu ! Nebyl čas lámat si hlavu, kdo je kdo. A vyplatilo se. Jen Peri si začínal stěžovat, že si skoro nesáhl na puk, že mu v brance začíná být zima a i on si připsal další trestné minuty - fauloval nejspíš z nudy podražením protihráče. My jsme také nevyužili dvě přesilovky a tak se muselo rozhodnout při plném počtu hráčů na ledě. Neodstavitelný Jiřin zavezl puk za bránu a asistencí našel Richieho bojujícího v brankovišti, který z první zvýšil na 2:0. Třetí zářez zajistil Mára, když zabral na červené čáře, dostal se do brejku a ten dělovkou proměnil. Co bylo brankáři platné, že si na puk sáhl, průběžný výsledek po druhé části byl 3:0.

Brilantní útočná práce našeho nejvytěžovanějšího beka Pelecha stála za čtvrtým gólem od A až do Z. Puku se ujal ve vlastním obranném pásmu a v plné rychlosti se podél mantinelu prodral až do třetiny útočné, tělem si pokryl puk, manévrem ke středu kluziště si vytvořil perfektní šanci a nezaváhal. 4:0. HC Tango sice také dostalo puk za brankovou čáru Vačic, ale dosáhli toho vysokou holí a tak se pokračovalo za nezměněného stavu. Popáté zvyšoval znovu Jiřin, tentokrát využil svou rychlost a dojel puk, který soupeř nepřesností ztratil při kombinaci na naší obranné modré. V cestě za gólem už stál jen brankář, jenž kapituloval po Jiřinově bekhendu. Pája, vynikající dříč s perfektním přehledem asistoval při následujícím gólu. Vystřelil, Rajčák se ze svého postu dostal k vyraženému puku jako první a vyšil do brány Tanga šestou branku. Pak Vačice ukázali svou sílu i v oslabení. Richie ve spolupráci se Šozdou přinutili protihráče chybovat a změnili dílčí skóre na 7:0. Kdyby byl gólman týmu HC Tango nadšený rybář a ve své síti lovil ryby stejně často jako z ní v neděli lovil puky, byl by jistě veselejší. Osmou ránu mu zasadil opět Rajčák, objel bránu a hledal spoluhráče v lepší pozici, ale všichni byli dobře pokryti a tak z nulového úhlu všechny překvapil bekhendovou střelou nad rameno přikrčeného brankáře. Tím rozjásal velkou většinu diváků v ochozech, ale pokřik "deset, deset" nebyl zdaleka tak mocný, jako když se Váč při odchodu na střídačku těsně před vrátky v nulové rychlosti rozmáznul o led, až se málem zlomil vejpůl.

Ani to už na stavu nic nezměnilo a mužstvo AHC Vačice po skvělém výkonu první i druhé lajny zvítězilo nad HC Tango i ve třetím vzájemném zápase.

Branky a nahrávky : Jiřin 2+1, Richie 2+0, Rajčák 2+0, Mára 1+1, Pelech 1+0, Pája 0+1, Šozda 0+1, Váč 0+1

Hvězda utkání : Jiřin

Zpět