Reparát z prvního kola

14.12.2014 16:01

Na ligové radě, konané před zahájením druhé části vzájemných ligových zápasů, se usneslo, že kvůli zvyšující se agresivitě na ledě a nesportovnímu chování se zpřísní metr rozhodčích a výše trestů za hrubé fauly. Za osobní trest do konce utkání je nyní hráč potrestán stopkou na dvě následující utkání (dříve jedno) a za trest ve hře je hráči znemožněn start v pěti dalších utkáních (dříve dvě). Celkově by se hra měla pískat přísněji, zvlášť tvrdé dohrávání u mantinelu nebo slovní výroky na adresu rozhodčích.

V silovém poměru Vačic proti soupeři z Poběžovic rozhodčí ukázali, že dokážou mít zápas plně pod kontrolou a i bez masivního vylučování dovedli duel bezchybně až k poslední siréně.

Skóre bylo dlouhou dobu vyrovnané, Poběžovičtí napadali rozehrávku Vačic a dařilo se jim držet protihráče daleko od své brány. Několikrát dokonce zahrozili akcí, která měla gólový nádech, ale Peri držel své konto stále čisté. Hostující Vačice měly také pár šancí, ale nepodařilo se jim dostat do vedení ani ve dvou na sebe navazujících přesilovkách.

To ovšem svému týmu vynahradil Smotl, když ve druhé třetině dvakrát těsně po sobě prostřelil gólmana hájícího branku Poběžovic. Jeho dvě trefy od sebe dělilo pouhých 15 vteřin. Domácí zakrátko snížili na 2:1 a byli stále hodně aktivní, ale Vačice začínaly více a lépe bruslit a soupeře dostávali pod tlak. Na 3:1 zvýšil ukázkovým gólem Bendýs a po něm na 4:1 krásnou samostatnou akcí Mára. Konečně se i tento dravý útočník bodově prosadil. V nejplodnější třetině duelu ještě Poběžky snížily, ale po přestávce opět Bendýs vrátil Vačicím tříbrankový náskok.

Poběžovice se uchýlily ke své tradiční zbrani a snažili se z obranného pásma vyhazovat všechny puky směrem k vysoko vytaženému útočníkovi, ale oranžoví beci si tyto „bukaře“ dobře pokryli a nedali jim prostor k úniku na Periho. Gólový výčet ale ještě neskončil, z modré čáry se trefili Milan M. a Čubís, a tak Vačice zvítězily 7:2.

Branky a nahrávky : Bendýs (2+3), Smotl (2+0), Mára (1+1), Milan M. (1+0), Čubís (1+0)

Zajímavosti : Smotl skóroval dvakrát během 15 sekund.

Zpět