První letošní shutout

05.11.2014 20:01

I když by se podle konečného výsledku mohlo zdát, že zápas proti Tomahawkům byla hračka, opak je pravdou. Zejména v první části byl HC Tomahawks, hrající v oblíbené brčálově zelené, aktivnějším týmem. Jeho hráči důkladně napadali, bruslili a dělali hostujícím Vačicím potíže při rozehrávce. Ovšem o několik řádů vyšší potíže dělali oranžovým rozhodčí. Ne že by zápas pískali špatně nebo ho dokonce nezvládli, to v žádném případě. Ale jejich metr byl nezvykle přísný, vylučovali za sebemenší náznak faulu, a tak hosté měli za první třetinu hned čtyři vyloučené.

Při pozápasové tiskové konferenci jsme se dověděli, že vzhledem k přibývajícím hrubým až nebezpečným zákrokům sáhlo vedení ligy k zásadnímu opatření a tím je právě zmíněná přísnost posuzování osobních soubojů. Dalším krokem by údajně měly být záznamové videokamery na přilbách rozhodčích. S tímto tahem nezbývá než souhlasit, i když, upřímně řečeno, některá vyloučení byla v utkání Tomahawks-Vačice až paradoxní.

Bendýsova formace, ve které dočasně nahradil Čubís Běldu na levém křídle, sbírá mimo trestných minut i důležité kanadské body. Sám její centr při hře v oslabení poprvé v zápase rozsvítil červené světlo za bránou Tomahawků. Na tomto gólu asistoval Pelech, na druhém, taktéž v oslabení a rovněž Bendýsovi, se podílel Venca J. 

S přibývajícím vedením Vačic se hokejové váhy převážily na jejich stranu a přinesly změnu scénáře. Přestože ze silného přesilovkového tlaku oranžoví neskórovali a neplodné byly i opakované tvrdé dělovky obránců z modré čáry, změnu skóre zajistili společně se svými spoluhráči Šozda, Karkula a Pelech. 

Nic by to ale nebylo platné, kdyby kasu nehájil soustředěný Peri, na jehož bilančním účtu přibylo za dnešní zápas číslo 100 - přesně s takovou procentuální úspěšností zasahoval proti akcím Tomahawků.

AHC Vačice Klatovy tedy vítězí i v tomto zápase a poráží HC Tomahawks vysoko 7:0.

Branky a nahrávky : Bendýs (4+0), Pelech (1+2), Šozda (1+0), Karkula (1+0), Venca J. (0+1), Rajčák (0+1), Bobeš (0+1)

Zajímavosti : Bendýs ze čtyř gólů vstřelil tři v oslabení 4 na 5, Peri vychytal první letošní shutout.

Zpět