Premiéra neskončila podle představ

29.09.2014 17:40

Svého úvodního zápasu v sezoně 2014-2015 se dočkal i tým AHC Vačice, který v neděli těsně před polednem vyzval chodský tým HC Poběžovice. Předem avizovaná účast dvou nových posil se mírně zkomplikovala Bendýsovým zraněním při neopatrné manipulaci s rozbrušovačkou. Jako by těch zranění nebylo v lonském ročníku dost.

Nicméně Potůček ml. se do své oranžové premiéry vrhnul po hlavě a byl jedním z nejaktivnějších hráčů na ledě vedle Jiřina, Máry a Smotla. Také to byl on, kdo ve čtvrté minutě rozhýbal počítadlo vstřelených branek. Při tlaku v útočném pásmu si obránci Pelech s Čubísem vyměnili puk, kapitán vyslal střílenou přihrávku přesně na Běldu číhajícího před bránou a ten rozvlnil poběžovickou sít. Bohužel to i přes řadu dalších slibných šancí bylo naposledy. Jednou z nadějí na získání vyššího vedení bylo Rajčákovo trestné střílení, které ovšem ve svém stavu nedokázal proměnit.

S přibývajícím časem začalo ze strany domácích přímo úměrně klesat nadšení a elán, hra byla utahaná, nepřesná a to vyústilo ve vyrovnávací branku při oslabení v polovině zápasu. Ujalo se jednoduché bekhendové nahození, které i přes čistý výhled zapadlo za Periho záda. Pro získání remizového bodu nám dvakrát pomohlo i štěstí, když zazvonilo břevno a poběžovický útočník přestřelil absolutně prázdnou bránu.

Nelze ale říci, že by byl útok Vačic chabý. Šozda a zejména Pelech několikrát tvrdě vypálili, Smotl se krásně uvolnil ve dvojici s Běldou, Richieho ve vyložené příležitosti vychytal golman. Žádný další gol ovšem nepadl a tak Vačice poprvé v historii nevyhrály premiérový zápas sezony. S Poběžovicemi se rozešly 1:1.

Branky a nahrávky : Bělda ml. (1+0), Čubís (0+1)

 

Zpět