Premiéra druhého gólmana s nulou

24.02.2016 13:47

Osm branek, čtyři tyčky a jeden neuznaný gól. Taková je bilance utkání mezi Vačicemi a Poběžovicemi. Tato statistika se ovšem netýká
obou soupeřů, je to skóre zaznamenané pouze na straně domácích hráčů z Klatov.

Vačice první třetinu sice nevyhrály žádným zásadním rozdílem, světelná tabule ukazovala po patnácti minutách 2:0 v jejich prospěch, ale na týmu bylo vidět, že od minulé upachtěné výhry nad Tangem přeladil na úplně jinou frekvenci. A pokud bychom měli mluvit o frekvenci bruslení, ta byla rovnou několikanásobná, zápas měl spád a bylo se rozhodně na co dívat.

Brankové skóre otevřel Jiřin pěknou střelou po přihrávce Čubíse, na kterém je vidět, že se do zápasového kolotoče vrátil ve formě. Další gól vsítil Pelech, v tomto duelu byl vyloženě při chuti, podnikal nebezpečné výpady a tvrdě střílel, ale branková konstrukce soupeře byla bohužel ve většině případů na svém místě. 

Od poloviny hrací doby jsme mohli sledovat, jak se Bendís se Smotlem přibližují hattricku a mohli jsme jen domýšlet, jestli ho někdo z nich dosáhne. Blíže k němu měl Smotl, který měl několik možností při samostatných unicích, ale nakonec si tři góly připsal Bendís. Tím posledním byla prudká dorážka opět po Smotlově individuální akci.

Poběžovice byly dobrým protivníkem, nejednou ohrozily svatyni Vačic, kterou premiérově hájila jejich nová gólmanská dvojka. Mára svou roli zvládl výtečně, s velikým přehledem a jistotou zastavil všechny puky před brankovou čarou a oranžové skutečně podržel.

Vačice jako celek šlapaly lépe než perfektně seřízená mašina a zaslouženě zvítězily 8:0.


Zpět